Kütahya Belediyesi’nin düzenlediği 2. Geleneksel Senaryo Yarışması başvuruları açıldı

Ekim 19, 2024

Kütahya Belediyesi’nin düzenlediği 2. Geleneksel Senaryo Yarışması başvuruları açıldı

Kütahya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün 2024 Kültür sanat faaliyetleri kapsamında Geleneksel 2. Senaryo Yarışması” düzenlenecek. Yarışmayla ilgili detaylar aşağıda:

Yarışma para ödüllü olacaktır

Ödülü 15.000 TL

Ödülü 12.500 TL

Ödülü 10.000 TL

Mansiyon 2.500 TL

Mansiyon 2.500 TL

YARIŞMAYA DAİR KOŞULLAR

  1. Yarışma ulusal bir yarışma olup ülkemizin her yöresinden katılım sağlanabilir.
  2. Yarışmaya 18 yaşını bitirmiş herkes katılabilir.
  3. Yarışmaya katılacak olan eser daha önceden herhangi bir yarışmada dereceye girmemiş, her hangi bir internet sitesinde, dergi ya da kitap vb. yayın organında yayınlanmamış olmalıdır.
  4. Yarışmaya katılacak olan eser 100 sayfa dan fazla, 30 sayfadan az olmamalıdır.
  5. 3. Maddede belirtilen hususa aykırı bir durum tespit edilmesi halinde eser elenecektir.
  6. Müracaatlar 20.10.2024 tarihi saat 24.00 da sona erecektir.
  7. Yarışmaya katılmak isteyen adaylar eserlerini elden, posta ya da kargo ile en geç 20.10.2024 saat 17.30 da Kütahya Belediyesi Kültür Müdürlüğüne imza karşılığı teslim edilecek şekilde göndermeleri gerekmektedir.
  8. Yarışmaya gönderilen eserler, yarışmaya müracaat eden kişiye ait olmak zorundadır. Eserin yarışmacıya ait olmadığı birimimizden kurulacak olan bir komisyon tarafından araştırılacak olup eserin yarışmacıya ait olmadığın anlaşılması durumunda yarışmacı yarışmadan elenecek olup durum belediyemizin sosyal medya platformlarından ilan edilecektir.
  9. İmza karşılığı teslim alınmayan müracaatlardan kurumumuz sorumlu değildir.
  10. Eserler bizzat elden, posta ya da kargo yoluyla göndermek yerine yarışma ilanımızın ekinde yer alan linkten de gönderilebilir. Bu şekilde gönderilen iletinin yer aldığı linkin her hangi bir nedenle açılmaması durumunda oluşacak sorundan kurumumuz sorumlu değildir. Her şekilde meydana gelen olumsuzluk Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde kurulacak olan komisyon tarafından tutanak altına alınacaktır.
  11. Yarışmada görev alacak olan Jüri üyeleri, ilgili alanda eğitim veren üniversitelerde görevli akademisyenler arasından, ayrıca edebiyat alanında çalışmaları ile bilinen, camiada tanınırlığı olan kimseler arasından Kütahya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından belirlenecek olup 5 kişiden oluşur.
  12. Yarışma sonucunda dereceye giren ve ödül alma hakkı kazanan yarışmacılar 25.10.2024 tarihinde saat 11 de Kütahya belediyesi sosyal medya linklerinden ilan edilecektir.
  13. Ödül etkinliği için il dışından gelecek olan yarışmacıların otobüs yol giderleri otobüs bileti rayiç bedelleri özel araçla gelmeleri halinde, geldikleri ilin (resmi olarak ikamet ettikleri) geliş gidiş otobüs rayiç bedeli üzerinden yol giderleri karşılanacaktır.
  14. Yarışmada dereceye giren yarışmacılara yarışma sonunda yukarıda yazan para ödülleri çek olarak verilecektir.
  15. Yarışma ile ilgili ödül programı konusunda dereceye giren yarışmacılar müdürlüğümüz tarafından bilgilendirilecek olup bir etkinlik kapsamında ödüller takdim edilecektir.
  16. Finalistlerin tümüne katılım belgesi verilecektir.
  17. Kütahya Belediyesi yarışmada dereceye giren eserin süresiz olarak sinema ve tiyatro oyunu olarak sahnelenmesi hakkına sahiptir. Yarışmaya müracaat eden her yarışmacı bu maddeyi kabul etmiş sayılır.

Kaynak ve Başvuru: https://www.kutahya.bel.tr/yarisma.asp?id=2

edebiyathaber.net (19 Ekim 2024)

Yorum yapın