Günün önerisi: “Beni Burada Arama, Yokum”

Ekim 24, 2024

Günün önerisi: “Beni Burada Arama, Yokum”

Erdal Taşkın’ın Beni Burada Arama, Yokum adlı öykü kitabı 2022 yılında Ayrıkotu Yayınları tarafından yayımlandı. Edebiyat Haber olarak Beni Burada Arama, Yokum adlı kitabı tüm okurlara öneriyoruz.

Tanıtım bülteninden:

“Hepimiz aynı oynatıcının kuklalarıyız.” derdi. Bir gün yine böyle dedikten sonra, “Bazen iplerimizden de kurtulmalıyız.” diyerek gördüğünüz terzi makasıyla omuzlarındaki hayali ipleri kesti…

Dertten, tasadan, yaradan kaçar da -olur ya- sevgiden, dostluktan kaçmaz mı insan? Bazen kendinden de kaçası tutar insanın. Her kaçış, bir arayıştır aslında. Her arayış ise kendine yeni bir yol bulabilme ümidi.

Beni Burada Arama, Yokum öykülerinin her biri, sizi gündelik hayatın basit, sıradan, dokunaklı yanlarına; muzip, absürt ve gizemli tiplerine; sevgi ve masumiyetin şeffaf bir siper olduğu dünyasına götürerek arayışınıza eşlik ediyor.

Erdal Taşkın; öykülerin arasında gezinirken kendinizle karşılaşacağınız yaşamın şaşırtıcı ve düşündürücü anlarını, yolculuğunuzda rast geleceğiniz kahramanların büyülü fısıltılarını içten bir dil evreninde bir araya getirerek yalın ve etkileyici bir eser ortaya koyuyor.

Dertten, yaradan, sevgiden belki de kendinden kaçmak için yönünü kaybetmen gerekir; bir yön bulabilmek için. Her seferinde başka bir yol bulma çabası ile çıktığımız yolda değişmeyen tek şey arayışın kendisi.

Yazar hakkında:

Aralık 1971’de Balıkesir’de doğdu. Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde Türk dili ve edebiyatı okudu. 1994’te, üniversiteden mezun olduktan sonra, özel bir kurumda öğretmenliğe başladı. 1997’de Türk Silahlı Kuvvetlerine intisap ederek öğretmenlik ve askerliği birleştirdi. Sırasıyla Işıklar Askerî Lisesi, Maltepe Askerî Lisesi, Kuleli Askerî Lisesi, Kara Kuvvetleri Kara Lisan Okulu Komutanlığı ve Millî Savunma Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Kurslar Müdürlüğünde görev yaptı. Fotoğrafçılık alanında çeşitli eğitimler aldı ve karma sergilere katıldı. Uzun ve kısa öykülerinden bazıları dijital ve basılı edebiyat dergilerinde yayımlandı. 2023’te Türk Silahlı Kuvvetlerinden emekli olan Erdal Taşkın, evli ve iki çocuk babasıdır.

edebiyathaber.net (24 Ekim 2024)

Yorum yapın