Natalia Ginzburg’un kaleminden ilk aşk, yitirilen şanslar ve unutulmaz bir hikâye: Akşamın Sesleri

Ekim 25, 2024

Natalia Ginzburg’un kaleminden ilk aşk, yitirilen şanslar ve unutulmaz bir hikâye: Akşamın Sesleri

Natalia Ginzburg’un Akşamın Sesleri adlı romanı Can Yayınları tarafından Şemsa Gezgin çevirisiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

İtalyan edebiyatının güçlü kalemlerinden Natalia Ginzburg, Akşamın Sesleri romanıyla okurla buluşuyor. İlk kez 1961 yılında yayımlanan ve Ginzburg’un en iyi romanlarından biri olarak kabul edilen eser, faşizm ve savaşın ağırlığıyla parçalanmış İtalyan toplumunun soyut bir portresini ortaya koyuyor.

İtalyan edebiyatının güçlü kalemleri arasında yer alan Natalia Ginzburg’un en iyi romanlarından biri olarak kabul edilen Akşamın Sesleri, Can Yayınları etiketiyle raflarda.

İlk aşk, yitirilen şanslar ve unutulmaz bir hikâye

Ginzburg, İkinci Dünya Savaşı sonrası faşizmin pençesinden kurtulmaya çalışan küçük bir İtalyan kasabasını anlattığı eserinde, genç ve bekâr bir kadının trajedileri ve aşkları üzerinden faşizm ve savaşın ağırlığıyla parçalanmış İtalyan toplumunun soyut bir portresini ortaya koyuyor.

“Neden her şeyi mahvettik?” 

İkinci Dünya Savaşı sonrası, 1940’lar. Hayali küçük bir İtalyan kasabası faşizmin pençesinden kurtulmaya çalışmaktadır. Burada doğup büyüyen 27 yaşındaki Elsa, savaş ve savaş sonrası kentleşme dönemindeki bu kasabanın trajedilerini, komşuluklarını ve akrabalıklarını, aşklarını ve dedikodularını, yıkılan hayallerini ve mutluluğu bulma mücadelelerini anlatırken geçmişin yüklerinden arınmış bir gelecek düşler. Ancak söz konusu geçmişin ağır yükleri ve enkazıyla yeni ufuklara yol almak hiç kolay olmayacaktır. 

Akşamın Sesleri düşüncelerini gömmeye, birbirlerini yalnızca jestler ve sözler aracılığıyla tanımlamaya çalışan, nihayetinde de kendilerini bir absürdlük ve acı mengenesinde bulan insanların hikâyesidir.” 

Italo Calvino

“Ginzburg nadiren doğrudan siyasete –özellikle de faşizme– değiniyor ama faşizmin gölgesi tıpkı karakterlerin üzerinde olduğu gibi, kitabın üzerinde de asılı duruyor.” 

Kirkus Reviews

edebiyathaber.net (25 Ekim 2024)

Yorum yapın