Taylor Adams’ın Nox Yayınları’ndan çıkan “Kötü Yorum”, Elif Nihan Akbaş’ın çevirisiyle psikolojik gerilim sevenler için tüm kitapçılarda.
Tanıtım metninden
Taylor Adams’ın son eseri “Kötü Yorum”, klostrofobik bir gerilim atmosferinde geçen bir hikaye sunuyor. Korku ve gerilim ögeleriyle donatılan kitap, okurlarını Emma Carpenter’ın yaşadığı psikolojik ve fiziksel dehşete ortak ediyor. Adams, klasik korku klişelerini tersine çevirerek alışılmadık bir yazar-okur dinamiği oluşturuyor ve gerilim öğelerini mizahi bir ironiyle buluşturuyor.
Kitabın ana karakteri Emma Carpenter, bir gerilim romanına bıraktığı olumsuz bir yorumun ardından gizemli olaylarla karşı karşıya kalır. Bu durum, okuru karakterin yalnızlık ve korku dolu dünyasına çekiyor. Bir kitap değerlendirmesi, Emma’nın hayatını beklenmedik şekilde değiştirmekte ve onu adeta bir kedi-fare oyununun içine sürüklemektedir.
Eleştirmenlerden Övgü
- Booklist: “Modern Gotik havası korku ve gerilimi başarıyla harmanlıyor, yoğun ve baştan sona ürpertici atmosferiyle okurları diken üstünde tutmayı garanti ediyor.”
- Mystery and Suspense Magazine: “Hikayenin nereye gideceğini çözdüğünüzü sandığınız anda Adams karşınıza bir ters köşe daha çıkarıyor.”
- Kirkus Reviews: “Bu baş döndürücü hikâyede, bıçakların yanı sıra şok tabancalarının da çekildiği gerilim yüklü bir oyun sizi bekliyor.”
Arka Kapak Yazısı
SADECE BEĞENMEDİĞİ BİR CİNAYET KİTABINA KÖTÜ BİR YORUM YAZMIŞTI
AMA YAZARIN TEPKİSİ O KADAR HAFİF OLMAYACAKTI
Hayatın gerçeklerine daha fazla dayanamayan Emma Carpenter, evinden ayrılmış ve golden retriever cinsi köpeği Laika’yla beraber ücra bir kasabadaki eski bir sahil evine göz kulak olmaya başlamıştı. Artık esrarengiz komşusu Deek’le Adam Asmaca oynamak dışında kimseyle iletişim kurmuyordu.
Günlerini ucuz romanlar okuyarak geçiriyordu ama Cinayet Dağı açık ara en kötüsüydü. Emma, klişelerle dolu bu kitaba acımasız bir yorum yapmadan edemedi. Kitabın yazarı H. G. Kane’in bu kadar alınacağıysa aklının ucundan bile geçmezdi.
Yorumunun paylaşılmasından kısa bir süre sonra evinde meydana gelen olaylar onu iyiden iyiye tedirgin etmeye başladı. Uyurken bir siluet onu izliyor, birileri köpeğiyle uğraşıyor ve tek başına çıktığı yürüyüşlerde ikinci bir ayak iziyle karşılaşıyordu. Tüm bunlar internet üzerinde yapılan sıradan bir tartışma yüzünden yaşanıyor olamazdı, değil mi?
“Muazzam bir psikolojik gerilim… Heyecan gitgide yükselirken olağanüstü ters köşeler bir yandan mevcut beklentileri yerle bir edip bir yandan da yepyeni ihtimallerin kapısını aralıyor…”
– Publishers Weekly (starred review)