İpek Kuşçu’nun Abur Cubura En Güzel Alternatifler adlı kitabı Doğan Kitap etiketiyle yayımlandı.
Tanıtım bülteninden
Kim sevmez abur cubur yemeyi? Ama abur cubur denince aklımıza yüksek kalorili, aşırı yağlı ve şekerli, besin değeri düşük, zararlı yiyecekler gelir hep, değil mi?
İpek Kuşçu, Abur Cubura En Güzel Alternatifler’de abur cuburun lezzetli ama bir o kadar sağlıklı olabileceğini gösteriyor. Bu kitapla besin değeri çok yüksek bir kurabiyeyi sadece iki dakikada hazırlayacak; peynirle, sebzeyle, hatta muzla cips yapacaksınız… Kombu çaylı dondurmanıza, hurmadan yaptığınız çikolatalara herkes bayılacak…
Minik yaramazlardan okul dönemindeki çocuklara, gençlerden yetişkinlere kadar herkes için lezzetli, pratik ve bir o kadar sağlıklı atıştırmalıklar…
Yazar hakkında:
İpek Kuşçu Ankara’da doğdu. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nü bitirdi. Çocukluğundan beri süren mutfak aşkı onun asıl mesleği oldu.
2006 yılından itibaren “gerçek gıdalar ve kaybolan tatlar” üzerine araştırmacı yazar olarak çeşitli yayın gruplarında (Meraklı Minik, Sofra, Bebeğim ve Biz, Hürriyet Aile) yazıları ve tarifleriyle yer aldı.
Çocukları “gerçek gıda”yla tanıştırma ve uygulamalı öğretme çabasıyla ilk kez özel bir anaokulu bünyesinde iki yılı aşkın süreyle “gerçek gıda” eğitimleri verdi. Aynı zamanda İstanbul İnformel Eğitim bünyesinde anne babalar ve çocuklarıyla gerçekleştirdiği “mutfak atölye” çalışmalarını yürüttü.
Slow Food İstanbul bünyesinde yapılan “Fikir Sahibi Çocuklar” ile yine Slow Food bünyesinde gerçekleştirilen “Anne Bak! Lüfer!” atölyelerini yaptı.
Borusan Holding-Studio-X İstanbul’da “İstanbul lezzet haritası” ve YGA Liderlik Okulu’nda (Young Guru Academy) “gerçek gıda” atölye çalışmalarını gerçekleştirdi.
İnstagramda online “fermantasyon“ dersleriyle Türkiye’nin her yerinden katılımcılarla aynı anda uygulamalar yaparak fermantasyonu daha geniş kitlelere ulaştırma çabalarıyla eğitimde farklı bir çalışmaya imza attı.
Gerçek Probiyotik Beslenme kitabının da yazarı olan Kuşçu, halen fermente gıdaların uygulamaları konulu atölye çalışmalarını sürdürmekte, aynı zamanda özel bir okul bünyesinde 6-7 yaş çocuklarla “Gerçek Probiyotik Beslenme ve Fermantasyon” derslerini gerçekleştirmektedir.
edebiyathaber.net (3 Temmuz 2018)