Ahmet Özdemiroğlu gönül verdiği takımın tarihini, efsaneleşmiş oyuncularını ve yarattığı kültürü anlatıyor

Ağustos 7, 2024

Ahmet Özdemiroğlu gönül verdiği takımın tarihini, efsaneleşmiş oyuncularını ve yarattığı kültürü anlatıyor

Ahmet Özdemiroğlu’nun Beşiktaş Efsanesi adlı kitabı İthaki Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

“İstanbul’un üç büyükleri arasında BJK’nın özel bir yeri vardır. Fenerbahçe Cumhuriyeti’nin, Galatasaray Aristokrasisi’nin yanında sadece ‘Halkın Takımı’dır.’ Mütevazıdır. Renkleri güzeldir Beşiktaş’ın. Beyaz ile siyahın uyumu, emek ve efendilik kadar güzel, yaşam ve ölüm kadar gerçektir.”

Ahmet Özdemiroğlu gönül verdiği takımın kuruluşundan günümüze tarihini, efsaneleşmiş oyuncularını ve semtiyle, taraftarıyla yarattığı kültürü kaleme alıyor Beşiktaş Efsanesi’nde.

Baba Hakkı’sı, Vedat Okyar’ı, Süleyman Seba’sı, Metin-Ali-Feyyaz’ı ve daha nice siyah beyaza sevdalı figürüyle, Beşiktaş’ın niye “üç büyükler” arasında olduğunu bu kitabı okuyunca çok daha iyi anlayacaksınız. 

“Bazen vefalı taraftarlarımızdan yanıma gelip ‘Sen bizim efsanemizsin!’ diyenler çıkar, sağ olsunlar. Onlara hep aynı cümleyi söylerim: Efsane olan, Beşiktaş’tır! İşte bu görkemli efsanenin emekle, efendilikle, gayretle, sabırla ve tartışmasız dünyanın en güzel taraftarının verdiği destekle örülmüş hikâyesini anlatıyor okuduğunuz kitap.”  – Metin Tekin

edebiyathaber.net (7 Ağustos 2024)

Yorum yapın