Ahmet Ümit ve sevilen karakteri Başkomser Nevzat, Tatavla Meyhanesi’ni bir akşamlığına Meyhane Elsewhere’e taşıyor

Ekim 19, 2024

Ahmet Ümit ve sevilen karakteri Başkomser Nevzat, Tatavla Meyhanesi’ni bir akşamlığına Meyhane Elsewhere’e taşıyor

Ahmet Ümit, Başkomser Nevzat’ı ve Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan serinin yeni kitabı Yırtıcı Kuşlar Zamanı’nı konuşmak üzere platforma konuk olacak; Memet Ali Alabora ve Tan Morgül’ün mekân sahipliği yaptığı Meyhane Elsewhere bir akşamlığına Tatavla Meyhanesi’ne dönüşecek. 31 Ekim Perşembe akşamı saat 21.00’de gerçekleşecek.

Polisiye edebiyatın en güçlü kalemlerinden Ahmet Ümit, 31 Ekim 2024 Perşembe akşamı saat 21.00’de gather-in’de, Memet Ali Alabora ve Tan Morgül’ün mekân sahipliği yaptığı Meyhane Elsewhere’de okurlarıyla buluşacak. Ümit, bir akşamlığına Tatavla Meyhanesi’ne dönüşecek olan mekânda, Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan yeni romanı Yırtıcı Kuşlar Zamanı’nı ve bu kitapla yeniden okurlarla buluşan gözü pek karakteri Başkomser Nevzat’ı, sevenleriyle birlikte konuşacak.

Yeni kitabı Yırtıcı Kuşlar Zamanı’nda Ahmet Ümit, Türkiye’nin yıllardır mustarip olduğu toplumsal hastalıkların röntgenini çekiyor. Başkomiser Nevzat bu kez ailesini katledenlerin izini sürerken bir yandan da günümüz Türkiye’sinde yaşanan çürümeyle mücadele ediyor. Yırtıcı Kuşlar Zamanı, kitaplarında polisiyeyi arkeoloji, mitoloji, tarih gibi farklı alanlarla besleyen Ahmet Ümit’in kaleminden bir “Yeni Türkiye” portresi; siyasetçisinden taksi şoförüne varıncaya dek, bir 21. yüzyıl Türkiye tarihi.

edebiyathaber.net (19 Ekim 2024)

Yorum yapın