Sanal Yazı Evi’nin düzenlediği Akın Tek ile Postmodern Hikayeleme Atölyesi’nin kayıtları 19 Eylül’de başlıyor.
Tanıtım bülteninden
Postmodern denince belki ürküyoruz biraz. Anlayabilir miyim? kaygısı olabiliyor. “Doğru kavramları doğru yerde görmek mümkün olursa ve gerçekte felsefi olarak ne deniyor, o anlaşılmaya çalışılırsa zor değil, hatta gündelik hayatta bile, son beş on yıldır izlediğimiz filmlerde, dizilerde de bu kavramın var olduğunu, her gün içinde yaşadığımızı görebiliriz,” diyor Akın Tek.
Akın Tek 1999 yılında Boğaziçi Üniversitesi Batı Dilleri ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun olduktan sonra, 2004’te Boğaziçi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden yüksek lisans derecesini İhsan Oktay Anar Romanlarında Üstkurmaca isimli teziyle aldı. 2009 yılında İhsan Oktay Anar Sempozyumu ve sergisinin küratörlüğünü yaptı.
Bu Masterclass Atölyemizde Postmodern akımını özellikle İhsan Oktay Anar romanları üzerinden inceliyor ve hayatımızın bir çok alanına bu kavramın nasıl girdiğine bakıyor olacağız.
12 video ve zoom üzerinden bir araya geleceğimiz en az 1 video konferanstan oluşacak bu atölyede
- edebi eserlerde anlatım ve temsil biçimlerinin değişimini orta çağdan başlayarak tartışacağız,
- farklı alanlardaki tarihsel gelişimlerin etkilerini sanat eserleri üzerinden takip ederek günümüze kadar ilerleyeceğiz.
- İhsan Oktay’ın ilk üç romanına, öğrendiğimiz teknikler ve okuma stratejileri üzerinden bakarak atölyemizi tamamlayacağız.
Daha verimli bir çalışma için atölyenin 2. haftası dolduğunda Puslu Kıtalar Atlası’nı bitirmiş olmanız faydalı olur. Tabii diğer iki romanı da atölyenin hızında okuyarak ilerlemek en verimli sonucu verecektir.
Kayıt olacağınız bu sanal atölyede belirli bir gün ve zamanda hazır bulunmanız gerekmiyor. Videoları kendi zamanlamanızla izleyebilirsiniz. Seminer tarafı ağır basan bu atölyede romanları değerlendirirken ortak platformumuzda yazışacağız. Bunları yaparken İstanbul’da bulunmanız gerekmiyor. Türkiye’nin ya da dünyanın herhangi bir yerinden katılabilirsiniz.
Akın Tek ile atölyeyi, Postmodern kavramını konuştuğumuz sohbetimiz:
Atölye kayıtları 19 Eylül Pazar günü yapacağımız bir Zoom buluşmasından sonra açılacaktır.
Zoom buluşmasına katılmak ve sorularınız varsa onlara yanıt almak isterseniz:https://us02web.zoom.us/j/88985758277pwd=SStqMUkvaUVnQjBWRlV3NVRCOU1jZz09
Meeting ID: 889 8575 8277
Şifre: 135917
Kayıt olmak isterseniz: https://sanalyazievi.com/atolyeler/postmodern-hikayeleme/
Ödemelerinizi kredi kartıyla yapabilir, taksit imkanlarından faydalanabilirsiniz. Nakit veya Banka havalesi yapmak isteyenler 0545 552 57 50’den Ayça Hanım’ı arayabilirler.
edebiyathaber.net (17 Eylül 2020)