Alex Nogués’ten çocuklara bilgelikle dolu bir hikâye: “Aylaklar Kumsalı”

Şubat 25, 2021

Alex Nogués’ten çocuklara bilgelikle dolu bir hikâye: “Aylaklar Kumsalı”

Alex Nogués’in yazdığı, Bea Enríquez’in resimlediği “Aylaklar Kumsalı”, 9 ve üzeri yaş grubu için Emrah İmre çevirisiyle Can Çocuk Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

“İsmim Sofía. On bir buçuk yaşındayım, büyüyünce aylak olmak istiyorum.”

Sofía, kışın kumsalda keşfe çıkmayı seven bir hayalperesttir, müzik ve resmi matematiğe tercih eder. Bir gün derste öğretmenine büyüyünce aylak olmak istediğini söyleyince annesi ve babası okula çağrılır. Yanlış anlaşıldığı hissine kapılan Sofia, düşüncelerini yazıya dökmeye karar verir.

Aylaklar Kumsalı, kendi yeteneklerini ve ilgi alanlarını keşfetmeye dair, bilgelikle dolu bir hikâye.

Yazar hakkında

1976 yılında Barselona’da doğdum. Doğduktan on sekiz yıl sonra kayaların dilinin çekimine kapılarak jeoloji okudum. Kayaların gizemini çözmek Yeryüzü’nün ve yaşamın tarihini çözmek demektir. Önce paleontoloji, sonraysa yeraltı suları konusunda uzmanlaştım.

Nasıl mı yazar oldum? Çoğu insan gibi benim de harfleri yazmaya beş yaşlarında başladığıma dair belgeler mevcut. Kendimi bildim bileli fikirlerimi kitaplara, çizgiromanlara ve dergilere dönüştürmeyi arzuladım. Şimdi Bisbal d’Empordà şehrinde, denize yirmi dakika mesafede yaşıyorum ve etrafım en sevdiğim şeylerle çevrili. Evimizin küçük bahçesinde, ormanlarda, kırlarda ve denizin kıyısında gözlemler yapıyor, hayaller kuruyor ve yazıyorum.

edebiyathaber.net (25 Şubat 2021)


Yorum yapın