Alfabe fanzin derginin dördüncü sayısı çıktı.
Fırat Akova’nın yazısıyla başlıyor başlangıç sayfası: “Bir pervane anıları çeviriyordu,” diyor Akova, bu düzyazı çalışmasında. Öykülerin başında “Yarın Yok Ki…” başlığıyla Berceste Sanem İl, samimi anlatımıyla bir ‘baba’ portresi çiziyor okuyucuya: Tam tamına bir yaşam… Yepyeni bir kalem: Burak Aslan, “Oyunbozan” ile ilginç bir çıkarımın ardından ‘sistem’ kavramını bir olay çerçevesinde konu ediyor. Yeni biri daha: Yahya Macaroğlu, “Konsol” ile nesne-eylem ilişkisini özgün bir solukla anlatıyor. Her zamanki üslubunu koruyan Canset Er, “Homeopati” ile bizleri mutluluk arayışına dâhil ediyor: “Mutluyum, çok mutluyum. Tek derdim bu hatta, tek yapabildiğim…” Eyüp Tekin, “Sesini Duyuramayan Kadınların Direnişi” adlı öyküsünde yeterince açık ve gerçekçi bir anlatımla kadın hak(sızlık)larını anlatıyor. Minimal öyküsü “Kutsal ve Santa Clara” ile Ömer Faruk Güler, ‘markalaşan insanı’ konu ediyor. “Kaç!” adlı öyküsü ile her zamanki konularından farklı bir konu seçerek Samet Yangın, bir cinayet anının heyecanını paylaşıyor. Hilal Yıldırım, “Ben, Nasılım?” adlı öyküsünde şiirsel bir anlatım ile dağınık ruh hallerinin kırıntılarını sezdiriyor: “Ben, yamalı bir hayal’mişim; çorap söküğü gibi kopup gidiyorum hayat’lardan…” Ve son öykü: “Kibrit Kutusu Büyüklüğünde Seviyorum Seni”. Umut Tugay Temel, bir Adam ile bir Kadın’ın merak uyandıran bağlılığının gizemini bu sayıda saklıyor; devamı gelecek sayıda.
Alfabe’ye her sayıda bir şiiriyle katkı sunan yazarlardan Burak Çıkırıkçı “Karınca ve Göl’gesi” ile ‘karıncanın hikâyesi’ne yer veriyor. Hemen ardından Mert Öztürk, “Geceyi Öldürdüm, Pişmanım” diyor. “Kırık Kemer Kokusu” ile Emre Gürkan Kanmaz, “Sesinde Yaşamak” ile Umut Tugay Temel, “Yaşlandık” ile Samet Yangın, şiir için ayrılan sayfaları dolduruyor.
Her zamanki kitap ve film tanıtımı yine var: “Az” ve “Tutunamayanlar” adlı romanları karşılaştırmalı olarak inceleyen Hilal Yıldırım, her iki kitaba dair izlenimlerine yer veriyor. Ömer Faruk Güler ise “The Broken Circle Breakdown” adlı filmin detaylı tanıtımını yapıyor.
Alfabe’ye İstanbul (Mephisto) ve Ankara (Dost, İmge) başta olmak üzere diğer bazı şehirlerde yer alan kitabevleri ve kafelerden rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Bu adreslerden de fanzin ile yakından iletişim sağlayabilirsiniz: [email protected] / twitter.com/alfabefanzin
edebiyathaber.net (30 Eylül 2013)