Altıyedi dergisinin 6. sayısı yayımlandı.
Kapak tasarımı Kürşat Coşgun’a, arka kapaktaki “Karga Kafası” Kemal Gökhan’a ait altıncı sayının diğer çizerleri Cemil Cahit Yavuz, Ozan Akar, Betül Sinanoğlu, Hüseyin Esen, Hüsna Çakır.
Dosya konusu “yalnız-lık”a katkı sağlayan yazarlar: Betül Dünder, Bora Ercan, Gaye Ebcim, Meral Saklıyan, Prof. Dr. Cemal Sakallı, Prof. Dr. H. Haluk Erdem, Prof. Dr. Hüseyin Köse.
Bu sayının öykücüleri Ayça Şebnem, Barış Akkurt, Kader Menteş Bolat, Merve Tarhan, Nilüfer Benal, S. İpek Ortaer Montarani, Şafak Yüca, Utku Şahin ve Üzeyir Karahasanoğlu.
Şiirleriyle Çağın Özbilgi, Eylem Bahar, Duran Aydın, Fatma Hatun Esen, İbrahim Karaca, Hasan Ünal, Hüseyin Sönmez, M. Utku Yeşilöz, Nevruz Uğur, Rıdvan Yıldız, Sait Özden dosya dışı yazılarıyla Ahmet Özer, Ahmet Öztürk, Alaeddin Kara, Ece Bakioğlu, Gürdal Özçakır, Hamit Kalyoncu, Hikmet Kuşhan, Kadir İncesu, Levent Turhan Gümüş, Salih Bolat dergide yer aldı.
Yiğit Kerim Arslan’nın Seyyidhan Kömürcü, Sabahattin Yalkın’ın Mustafa Kademoğlu ve Celal Karaca’nın Mustafa Işık söyleşileri okurun beğenisine seslenirken bu sayının soruşturmasına katılanlarsa Aslı Alpar, Nevruz Uğur, Çiyil Kurtuluş, Çağın Özbilgi, Çilem Dilber, Salim Çalık.
Derginin başyazısında “Her şeye karşın sanat, Her şeye karşın edebiyat! Başlıklı yazsında şunları söylüyor: Covid-19 salgını bir yandan ölümcüllüğüyle insanları vururken, bir yandan da durumu fırsata çeviren baskıcı iktidarlar tarafından kültür ve sanatı da nefes alamaz bir noktaya getirdi. Sanatın her alanı üzerinde yaratılan bu hoyrat iklim gittikçe daha da büyümekte, insanlar adeta sanatsız bir yaşama mahkûm edilerek soluksuz bırakılmaktadır; hayatı yaşanır kılabilmenin uğraşı içinde olan sanatçılar ve kültür insanları her gün biraz daha ağır koşulların içine doğru itilmektedir. Sanatçıların üretim ve yaratım süreçleri kadar, ürettiklerini paylaşabilecekleri ortam için de mücadele etmeye zorlayan yeni bir dönem var önümüzde. Hepimize yeni sorumluluklar ve ödevler yükleyen bu yeni dönemde, sanatın ve edebiyatın soluğunun yaşamın her alanında duyumsanmasını sağlamak başlıca görevimizdir.” diyen Kürşat Coşgun’un hazırladığı “İ. Behçet Kalaycı ve Türküsüz Kent’in İnsanları” kitapçığı bu sayının armağanı.
“Geçmişi beklemek” temasının dosya konusu olarak işleneceği yedinci sayıya altı[email protected] adresinden eser göndermek, dergiyi sosyal medya hesaplarından takip etmek mümkün.
Derginin tüm sayılarını anlaşmalı kitabevlerinden ya da shopier üzerinden temin etmek mümkün.
edebiyathaber.net (23 Kasım 2020)