Amazon’un şarjı 2 ay giden Kindle’ı piyasaya sürüldü

Eylül 27, 2024

Amazon’un şarjı 2 ay giden Kindle’ı piyasaya sürüldü

Shiftdelete.net’ten Ahmet Safa’nın haberine göre Amazon’un 12. nesil Kindle modelinin detayları ortaya çıktı. Ekran parlaklığı, pil ömrü ve daha fazla özelliği belli oldu.

Kitapseverlerin en çok tercih ettiği e-kitap okuyucu Amazon Kindle, 12. nesil modeliyle geri dönüyor. Amazon’un yeni Kindle modeli, önceki modellere göre daha parlak bir ekran, daha hızlı sayfa çevirme ve 8 haftalık pil ömrü gibi özelliklerle geliyor.

Gelen bilgilere göre, yeni 6 inçlik ekran 300 ppi çözünürlük sunuyor ve parlaklığı tam %25 oranında artırılmış. Bu özellik, özellikle güneş ışığı altında kitap okuyanlar için büyük bir avantaj. Yani, artık dış mekanlarda, parlak ışık altında bile ekranı çok daha rahat görebileceksiniz. Ki bu da e-kitaplar için çok önemli bir özellik.

Ayrıca, ekranın kontrastı da geliştirilmiş, bu da metinlerin daha net ve okunabilir olmasını sağlıyor. Bunun yanında, yeni modelde karanlık mod bulunuyor. Bu mod sayesinde ekranın renkleri ters çevrilebiliyor ve gece okumaları gözler için çok daha rahat hale geliyor.

Kindle’ın sunduğu yenilikler bununla sınırlı değil. Yeni cihazda sayfa çevirme hızı da artırılmış. Artık bir sayfadan diğerine geçerken bekleme süreleri daha da kısalıyor. Ayrıca, cihazın sadece 154 gram olması, onu oldukça taşınabilir bir seçenek haline getiriyor.

16 GB depolama alanı sunan Kindle, tüm kitaplarınızı rahatça saklayabileceğiniz geniş bir alan sağlıyor. Üstelik, cihazda USB-C girişi bulunuyor. Kindle’ın batarya ömrü ise tam 8 hafta. Bir kez şarj ettiğinizde, 2 ay kadar şarj derdi olmayacak.

Bu arada, Amazon’un yeni Kindle’ı siyah ve yeşil olarak iki farklı renk seçeneğiyle geliyor. Avrupa’da 119 Euro fiyat etiketiyle satışa sunulacak olan cihaz, e-kitap okuyucularının vazgeçilmezi olmaya aday. 

edebiyathaber.net (27 Eylül 2024)

Yorum yapın