Aveline Jones serisinin yeni kitabı “Aveline Jones ve Cadı Taşları” raflarda

Temmuz 27, 2024

Aveline Jones serisinin yeni kitabı “Aveline Jones ve Cadı Taşları” raflarda

Phil Hickes’ın yazdığı Keith Robinson’ın resimlediği Aveline Jones ve Cadı Taşları adlı kitabı Can Çocuk tarafından Duygu Dölek çevirisiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Gizemlerin hep çözüldüğü ve ruhların dinlenmeye çekildiği tüyler ürpertici bu yepyeni dizinin ikinci kitabı Aveline Jones ve Cadı Taşları raflarda.

Aveline, annesinin yaz için kiraladığı evin bir taş çemberin yakınlarında olduğunu öğrenince çok heyecanlanır. Köyde yaşayanlar bu antik yapıya Cadı Taşları adını vermiştir. Aveline binlerce yıllık bu taşlar hakkında daha fazlasını öğrenmek için sabırsızlanır.

Derken Aveline köyde Hazel ile tanışır. İnanılmaz havalı, gizemli ve bir o kadar da dost canlısıdır Hazel. Çok geçmeden Aveline, Hazel’ın büyüsüne kapılır. İşin aslı Hazel, Aveline’in daha önce tanıştığı hiç kimseye benzemez, onda tuhaf bir şeyler vardır. Aveline çok geç olmadan Hazel hakkındaki gerçeği öğrenebilecek midir?

 
Eve yaklaştılar. İçerideki siyahlıklar evin bu hale zamanla değil de bir yangın sonucu gelmiş olabileceğini gösteriyordu. Aveline hâlâ hafif bir kül kokusu alabildiğini düşündü. Kapı çoktan gitmişti, Aveline açık girişten bir zamanlar iç mekân olan yere adım attı. Büyük kısmını doğa geri almıştı, bir zamanlar başında insanların toplandığı şömine artık yalnızca ısırganotlarını ve yabani labadaları ağırlıyordu. Bir süre etrafı incelediler, taşları ve dalları kenara itip altında ilgi çekici bir şey var mıdiye baktılar, ancak ev çok uzun zamandır terk edilmiş gibi duruyordu.

Phil Hickes kimdir?

Birleşik Krallık’ta doğan Phil Hickes, şu anda eşiyle ABD’nin Oregon eyaletinin Portland şehrinde yaşıyor ve reklamcılık alanında metin yazarı olarak çalışıyor. Korku türüne, hayaletlere ve gece yaratıklarına ilgi duyan Phil Hickes’ın öyküleri, yetişkinlere yönelik korku antolojilerinde yayımlandı. Ancak Phil, çocukluğunda Alan Garner, Clive King ve Roald Dahl okurken yaşadığı heyecanın benzerini yaratma arzusuyla çocuklar için yazmaya yöneldi. 

edebiyathaber.net (27 Temmuz 2024)

Yorum yapın