Aylin Gezgüç’ün kaleme aldığı “Dünyayı Ben mi Kurtaracağım” Doğan Kitap etiketiyle yayımlandı.
Tanıtım bülteninden
Hadi başlayalım!..
“Başka gezegenlere seyahat edip kendinizi kurtarabilecek kaynağınız var mı? Yok. Benim de yok, heyhat hayat! O zaman gündelik kahramanlıklar bizi bekliyor.”
Neden umrumda olsun ki? Neden dünyayı ben kurtarayım? Bana mı kaldı? Hadi kaldı diyelim; 7,5 milyar insandan sadece biriyim, ne yapabilirim ki? Neye yarar, bana ne faydası olur? 4,5 milyar yaşındaki yaklaşık olarak 1.082.841.310.000 m³ hacmindeki dünyayı, tek başıma nasıl kurtarabilirim?
Aylin Gezgüç’ün kaleme aldığı Dünyayı Ben mi Kurtaracağım kitabının size teklifi şu: Çocukluğumuzdaki merakı bugüne taşıyalım. “Ben nasıl olursam dünya da istediğim gibi bir yer olur?” sorusunu sorarak statükoyu yeni bir bakış açısıyla mercek altına alalım. Çünkü…
“Herkes muktedir. Herkes gündelik bir kahraman olabilir, çünkü durduğumuz yerde de etki yaratıyoruz. Yapabileceklerimizi mütevazı bir özgüvenle ele alıp kendimiz kadar bütünü de düşünmenin bumerang etkisini kendimize hatırlatabiliriz. Bir kelebeğin çırptığı kanadın etkisinin farkındaysak kendi etkimizi niye fark etmeyelim?”
Ne mi yapacağız? İçinde bulunduğumuz ağlarda etki çemberleri oluşturarak etki alanımızda yaratacağımız
değişimden başlayacağız. Kolektif dönüşüme giden süreçte kendimizi nereye konumlandıracağımıza birlikte göz atacağız. Hadi başlayalım!..
Yazar Hakkında:
AYLİN GEZGÜÇ’ün Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü’nden lisans ve University of California at Berkeley, Haas School of Business’dan MBA dereceleri bulunuyor. Gezgüç, INSEAD’da sosyal girişimcilik programına yarı bursla davet alarak ülkemizden katılan az sayıda isimden biri olmuştur. T.C. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdürlüğü’nde Özel Projeler Dairesi’nde çalışma hayatına başlayan Gezgüç, ekonomik kalkınma konularında Birleşmiş Milletler (BM), Kalkınma Bankaları, G20, IMF ve OECD ile ilişkiler ve proje finansmanı gibi farklı alanlarda çalıştı. 2000-2005 yıllarında T.C. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdürlüğü’nde IMF ile İlişkiler Dairesi’nde Şube Müdürü, daha sonra Çok Taraflı Ekonomik İlişkiler Daire Başkanı olarak görev yaptı. BM’nin Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni (KİS) ilan etmesiyle birlikte sözleşmenin ilk imzacılarından olan Koç Holding’e, Toplumsal Yatırımlar, Kurumsal Sosyal Sorumluluk (KSS) & Dış İlişkiler Koordinatörü olarak geçip “Meslek Lisesi Memleket Meselesi” ve “Ülkem İçin” (Ormanlar, HeforShe) projeleri gibi toplumsal gelişim odaklı ve çalışan gönüllülüğü alanında büyük çaplı projeler yönetti.
Aylin Gezgüç, özel ve sivil sektör ile ILO&UNDP gibi uluslararası kuruluşlara, toplumsal ve kurumsal yatırım ile marka mimarisi konusunda danışmanlık desteği vermeye devam ediyor. Ayrıca ACPC olarak bireysel koçluk, sosyokrasi ve derin demokrasi araçlarıyla da takım koçluğu çalışmaları yapıyor. Bunların yanında Gezgüç, gençlere odaklanan CircleUp21 isimli sosyal girişimi tasarladı, kuluçkaladı ve gençlere teslim etti. Bu girişim kanatlandı, SIA (Social Impact Award) kuluçkasına kondu. CircleUp, Türkiye’nin en başarılı üç sosyal girişiminden biri seçilerek SIA yarışmasında Kiev’de Türkiye’yi gururla temsil etti.
edebiyathaber.net (3 Mart 2021)