Üç aylık sosyalist siyaset ve kültür dergisi Ayrıntı Dergi’nin 46. sayısı olan “Türkiye’de Geçinmek” çıktı! 11 yıldır okurlarına derinlemesine analizler ve eleştirel bakış açıları sunan dergi, yeni sayısında Türkiye ve Avrupa’daki seçimleri, giderek çetinleşen geçim mücadelesini ve barınma krizini tüm yönleriyle ele alıyor. Ayrıntı Dergi’nin yeni sayısının eleştiri– edebiyat bölümünde ise Takeshi Miike ile yeni filmi “İlk Aşk” üzerine bir söyleşiyle Selahattin Demirtaş ve Yiğit Bener’in kitabı Arafta Düet üzerine bir inceleme de okurları bekliyor.
Ayrıntı Yayın Grubu çatısı altında Kasım 2013’ten bu yana yayımlanan Ayrıntı Dergi’nin 46. sayısı okurlarla buluştu. Okurlarına eleştirel düşünceyi teşvik eden makaleler, denemeler, röportajlar ve incelemeler sunan bağımsız dergi, yeni sayısında tüm yönleriyle “Türkiye’de Geçinmek” konusuna odaklanıyor.
Ayrıntı Dergi’nin yeni sayısında Adil Yılmaz’ın “Mart Seçimleri: Bir Değerlendirme”; Metin Özuğurlu’nun “Geçim, Güvencesizleştirme ve Mücadele”; Elif Karaçimen’in “Borçla Yüzleşmek: Türkiye’de Borçlanmanın Ekonomi Politiği”; Erdem Yörük’ün “Türkiye’deki Yoksulların Toplumsal Hareketleri ve Sosyal Yardım Programları”; Aziz Çelik’in “Türkiye’de Emeklilerin Hali Pür Melali”; Cansu Tekin’in “Sürgünün Kenti: Mülksüzlerin Barınma Krizi”; Utku Balaban’ın “İstihdam ve Hegemonya”; Murat Özveri’nin “Çalışma Yaşamında Güvencesizliğin Hukuksal İnşası”, Ulster Üniversitesi’nden Doç. Dr. Volkan Yılmaz’ın “Sağlıktan Muhalefet, Muhalefetin Sağlığı”; Burcu Saka’nın ise “Sanayide Kadın İşçiler, Toplumsal Cinsiyete Dayalı İş bölümü ve Geçim Mücadeleleri” başlıklı yazı, inceleme ve dosyaları yer alıyor.
Onur Yıldız ve Dinçer Demirkent’in Kumru Başer ile İngiltere’deki seçim sonuçları, Selman Saç ile Fransa’nın erken yasama seçimleri üzerine; Duygu Tanış Zaferoğlu’nun ise Sevda Karaca Demir’le yoksulluk ile siyasal mücadele üzerine gerçekleştirdiği söyleşiler de 46. sayıda okurları bekliyor.
Derginin eleştiri – edebiyat bölümünde Joshua Dudley’nin Takeshi Miike ile yeni filmi “İlk Aşk” ve Yakuza sinemasının sonu üzerine gerçekleştirdiği söyleşi, Abdulhalim Karaosmanoğlu’nun çevirisiyle yer alıyor. Dinçer Demirkent ise okurlara, Selahattin Demirtaş ve Yiğit Bener’in birlikte yazdığı Arafta Düet üzerine bir inceleme sunuyor.
edebiyathaber.net (6 Eylül 2024)