Ayşe Erbulak’tan Anne Bak Ölüm Geldi yeniden raflarda

Ağustos 11, 2024

Ayşe Erbulak’tan Anne Bak Ölüm Geldi yeniden raflarda

Türk polisiye edebiyatının üretken kalemlerinden Ayşe Erbulak’ın  Anne Bak Ölüm Geldi isimli romanı gözden geçirilmiş yeni baskısıyla şimdi Eksik Parça’da. 

Tanıtım metninden

Ayşe Erbulak, hikâyede boşluklar bırakmadan, üstelik katili romanın başında okuyucuya sunarak, bu tür kurgularda karşılaşılan zorlukların üstesinden ustalıkla geliyor.

30 yıl önce kaybolan bir anne ve annesini bulamadığı için teselliyi yurtdışına gitmekle bulan bir oğul; bir anneyi öldürecek kadar gözünü karartmış başka bir roman kahramanı…

Katilin, cinayet işlemesine sebep olan olayların üzerine cesaretle giden Erbulak, romanda okurlarına büyük bir vicdan muhasebesi de yaptırıyor.

Romanın sırrı ve büyüsü ise şu cümlede saklı:

“Bu dünya ikimize dar kızım… Ya sen öleceksin ya ben!”

Onun ne yapmaya çalıştığını anlayamadı, acaba bundan sonra ne olacak?” diye içinden geçirirken birden karşısındakinin elinden can havliyle kurtulduğunu ama aynı anda ayaklarının yerden kesildiğini, biraz evvel ağrının girdiği ensesine sert bir demirin değdiğini hissettiğinde duyduğu son ses tok bir çarpma efektiydi.

Tam o korkunç acıyı içinde hissedemeden kadının onu iki kolundan hızlıca kendine doğru çektiğini algıladı, onu kurtarıyor muydu diye düşünecekken korkunç bir öfke ve kuvvetle biraz evvel kafasını kurtardığı noktaya savrulduğunu hissetti. Sonrası karanlıktı, tıpkı yaşam makinasına bağlı bir hastanın zikzaklı hayat çizgisinin bip sesiyle dümdüz akması gibiydi. Kızı annesini kurtarabilecekken büyük bir cesaretle ve nefretle kadını demire bir kez daha çarpmıştı. Geçen yıl yapamadığını bu yıl başarmıştı!

Edebiyatımızın usta kalemleri Buket Uzuner ve Mahir Ünsal Eriş’in kaleme arka kapak yazılarıyla taçlanan ANNE BAK ÖLÜM GELDİ’yi çok seveceksiniz…

Yorum yapın