Pera Öğrenme, Engelliler Haftası kapsamında “Farklı Bedenlerle Dans” başlıklı atölyeyi, 11 Mayıs Cumartesi 11.00- 13.00 arasında düzenliyor. 18 yaş ve üzeri katılımcılara açık ve ücretsiz olan atölye, bedenin düşünsel, duyusal ve biyomekanik yapısındaki çeşitliliğe ve dönüşüme odaklanıyor.
Pera Öğrenme’nin, Engelliler Haftası kapsamında sunduğu “Farklı Bedenlerle Dans” atölyesi, dans sanatçısı, koreograf, dans terapisti ve akademisyen Tuğçe Tuna eşliğinde gerçekleşiyor. Atölye kapsamında Tuna, farklı fiziksel özellikleri olan kişilerle birlikte bedene yeni bir algıyla yaklaşmayı ve alışılagelmiş estetik yargılardan uzaklaşmayı amaçlarken, bedeni birbirinden farklı fiziksel koşullarla yönlendirebilme yeteneğini ve ifade biçimlerini de araştırıyor. Atölyede, yaratıcılık ve beden arasındaki ilişkiyi analiz etmek, bedensel algıları geliştirmek, beden farkındalığı, hareket mekaniği ve duyusal algı üzerine çalışmalar da yapılıyor.
Tuğçe Tuna ve Farklı Bedenlerle Dans Projesi hakkında
Varoluşla olan iletişimini beden, hareket ve dans üzerinden kuran Tuğçe Tuna, 1983’de ADOB Çocuk Balesi’nde dans etmeye başladı. 1996 yılında MSGSÜ Devlet Konservatuvarı ikincisi ve Sahne Sanatları Bölümü birincisi olarak eğitimini onur dereceleri ile tamamladı. 1993’den beri ulusal ve uluslararası festival, organizasyon ve akademilerde; disiplinler arası çağdaş dans ve performans sanatları eserleri, çağdaş dans ve güncel hareket teknikleri uzmanlığı-eğitmenliği ile yer alırken, dans ve performans sanatçısı, koreograf, yönetmen, sanat direktörü, hareket ve dans terapisti olarak çalışıyor. Akademik eğitmenlik deneyimi 1996 yılında MSGSÜ Çağdaş Dans Anasanat Dalı’nda başlayan Tuna; 2000 yılından beri Avrupa’da: Salzburg (SEAD 2002-2014), Viyana, Köln, Berlin, Essen, Stuttgart, Stralsund, Paris, Angers, Lublin, Prag, Slovenya, İsrail, Yunanistan gibi yerlerde eğitimler vermeye ve gösterilerini sahnelemeye devam ediyor.
Tuğçe Tuna tarafından 2000 yılında İstanbul’da kurulan ve 8 Ocak 2001’de gösterilerine başlayan “Farklı Bedenlerle Dans”, Türkiye’nin alanında ilk ve uluslararası organizasyonlarda hareket araştırma metodları paylaşılan ve performansları ile ilgi gören bir topluluktur. Topluluk bu yıl 19. yaşını kutluyor.
Katılımcıların atölyeye eşofman, tayt, tişört, çorap gibi kıyafetlerini yanında getirmeleri gerekiyor.
Atölyeye, belirli bir deneyim aranmaksızın 18 yaş üzeri dansı seven herkes katılabiliyor.
Detaylı bilgi ve rezervasyon için: 0212 334 99 00 (4) [email protected]
edebiyathaber.net (2 Mayıs 2019)