Beth Kempton‘ın yazdığı “Wabi Sabi – Bir Japon Öğretisi Olarak Kusurdaki Bilgelik” raflarda

Ağustos 9, 2024

Beth Kempton‘ın yazdığı “Wabi Sabi – Bir Japon Öğretisi Olarak Kusurdaki Bilgelik” raflarda

Beth Kempton’ın Wabi Sabi Bir Japon Öğretisi Olarak Kusurdaki Bilgelik adlı kitabı Destek Yayınları tarafından Ayşe Musal çevirisiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Daha çok yaşa. Daha az endişelen. Sevdiğin şeyi yap.

Wabi Sabi, Japonların estetik anlayışının ve nazik doğasının temelini oluştururken aynı zamanda  hayatı deneyimleme biçimlerine kılavuzluk eden bir dünya görüşüdür. Etkisi her yerdedir ama yine de hiçbir yerde görülmez. İnsanlar içgüdüsel olarak Wabi Sabi kavramının neyi temsil ettiğini bilir, ancak çok azı bunu ifade edebilir.

Son yıllarda hızlanan toplumsal yaşamın insanları para, iş unvanları, dış görünüş ve bitmek bilmeyen sahip olma arzusuna giderek daha fazla takıntılı hale getirdiğine dikkat çeken yazar, aşırı çalışmanın getirdiği gerilimi ve hoşnutsuzluk duygusunu ortaya koyuyor.

Güzelliklerle bezenmiş, doğayla iç içe, günlük refahın enerjisiyle dolup taşan ve bizim için gerçekten önemli olan şeylerin etrafında şekillenen bir yaşamın daha özgün ve ilham verici hayatlar yaşamamıza yardımcı olacak tüm araçların bize Wabi Sabi ile sunulduğunu anlatan Kempton kitabında, Wabi Sabi ilkelerini bir dizi erişilebilir hayat dersine dönüştürüyor.

Beth Kempton ‘ın yazdığı Wabi Sabi “Bir Japon Öğretisi Olarak Kusurdaki Bilgelik” Destek Yayınları etiketiyle raflardaki yerini aldı.

Arka Kapak Yazısı:

HER KUSUR BİR HİKÂYE ANLATIR.

Bilgelik kusurları kabullenmekle ilgili değildir, kusurun içindeki güzelliği seçip görebilecek kadar yaşamı bir sanata dönüştürebilmekle ilgilidir. Wabi Sabi kusurları sorgulamadan bağrımıza basmanın felsefesi değildir, kusurlu olanın zaten çok özel ve içkin bir güzellik barındırdığının farkında olmaktır.

Kusursuzluk arayışı ve saplantısı bir tür hastalıktır. İnsanı yoran, gerçeklikten koparan, yapaylaştıran, hissizleştiren, cansızlaştıran bir hastalık… Oysa kusurlar alışılmadık olandır ve alışılmadık olanda sonsuz bir hayat vardır.

Wabi Sabi, yüksek bir bilinç seviyesi gerektirir. Hayatınızın her alanını dönüştürmeye talip olan bu kitap, son zamanlardaki en hayat dolu yoldaşınız olmaya adaydır.

Yazar Hakkında :

Beth Kempton, yirmi yılı aşkın bir süredir Japonya’nın büyüsünü ve gizemini solumakta, felsefesinden ve estetiğinden etkilenmektedir. Japonca alanında yüksek lisans derecesine sahip olan Beth, ikinci evi olarak gördüğü Japonya’da uzun yıllar yaşamış ve çalışmıştır. Yıllar boyunca Japon kâğıt yapımı, çiçek düzenleme, çömlekçilik, noren yapımı, kaligrafi, çay seremonisi ve dokuma dersleri almıştır. Bu deneyimler bir araya geldiğinde, ülkeye derin bir sevgi duymasına ve kültürel ve dilsel nüansları az rastlanılır bir şekilde anlamasına yol açmıştır. Beth daha önce Tōkyō’daki NTV’de TV sunuculuğu eğitimi almış ve çok uzun yıllar önce ülkenin kuzeyindeki Yamagata Kablo Televizyonu’nda kendi TV programını sunmuştur. Wanderlust, Yoga Magazine ve Where Women Create gibi çeşitli yayınlarda Japonya ve Doğu felsefesi hakkında yazılar yazmıştır. Beth, aynı zamanda ödüllü bir girişimci ve kişisel gelişim yazarı ve çevrimiçi tasarım dergisi MOYŌ’nin (Japoncada “desen” anlamına gelmektedir) kurucu ortağıdır. Kocası Bay K ile birlikte dowhatyouloveforlife.com, makeartthatsells.com ve makeitindesign.com sitelerini yönetmektedir. Bunların hepsi ilham verici bir hayat yaşamak için araçlar, kaynaklar ve çevrimiçi kurslar sunmaktadır. Beth, aynı zamanda korkusuz yazma dersleri vermekte, ev sahipliği yapmakta, inziva toplantıları düzenlemekte ve önemli yaşam ve kariyer değişikliği dönemlerinde bireylere mentorluk yapmaktadır. Spirit & Destiny dergisi tarafından “Yükselen Yıldız” olarak adlandırılan Beth, aynı zamanda Kindred Spirit Magazine 2017 Yılının Zihin Beden Ruh Blogger’ı adayı gösterilmiş ve blogu yakın zamanda dünyanın en iyi mutluluk bloglarından biri seçilmiştir. İlk kitabı, Özgürlük Peşinde: Daha Çok Yaşa, Daha Az Endişelen, Sevdiğin Şeyi Yap 2017 yılında Hay House tarafından yayımlanmıştır. Atölye çalışmalarına liderlik etmeyi ve canlı konuşma yapmayı seven Beth, Kaliforniya’daki 1440 Multiversity’nin öğretim kadrosunda yer almaktadır. Beth, kendini bir gezgin, maceraperest ve güzellik arayıcısı olarak tanımlıyor, çikolata ve Japon kırtasiye malzemelerine karşı hafif bir takıntısı var. İki sevimli kızın annesi olan Beth, İngiltere’nin güney kıyısında yavaşımsı bir hayat yaşıyor ve bir doz “shinrin-yoku” (orman banyosu) ve genç ailesiyle piknik yapmak kadar hiçbir şeyi sevmiyor.

edebiyathaber.net (9 Ağustos 2024)

Yorum yapın