Bor Sanat konuşmaları: “Bir Eleştiri Mecrası Olarak Sanat Platformları ve Yayınları”

Ekim 21, 2024

Bor Sanat konuşmaları: “Bir Eleştiri Mecrası Olarak Sanat Platformları ve Yayınları”

Geçtiğimiz yıl başlayan ve “deneyimler ve tanıklıklara” eğilen Bor Sanat konuşmaları, yeni sezonda odağını sanat yayınlarına çeviriyor. “Bir Eleştiri Mecrası Olarak Sanat Platformları ve Yayınları” başlıklı açık oturum, 27 Ekim Pazar günü 16:00 – 18:00 saatleri arasında Minoa Pera’da Espas’ın kurucusu Emre Erbirer kolaylaştırıcılığında gerçekleştirilecek.  

Bültenden

Türkiye’de geçmişi elli yıla dayanan sanat yayınları ve platformlarının sürekliliğinin sağlanmasına, eleştiri ile ilişkisine ve bu süreçte geliştirilebilecek yeni yaklaşımlara odaklanıyor. Etkinliğin kurgusu Argonotlar Kurucu Yayın Yönetmeni Kültigin Kağan Akbulut, Artdog Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Kırmacı, Unlimited Genel Yayın Yönetmeni Merve Akar Akgün ve Sanat Tarihçisi ve Eleştirmeni Doç. Dr. Ebru Nalan Sülün iş birliğinde geliştirildi.

Sanat yayıncılığında geçmiş, güncel ve geleceği birlikte düşünerek sorunları belirlemeyi ve çözümleri birlikte tartışmayı amaçlayan bu açık oturum; sanat yayıncılığı alanındaki arşiv, hafıza aktarımı, kurumsallaşma, dijitalleşme, kaynak geliştirme, haber ve eleştirinin konumlandırılması ile sürdürülebilirlik gibi meselelere odaklanacak. Kültür-sanat alanında görev alan ve almış profesyoneller, sanat yayıncıları, akademisyenler ve sanat platformlarının temsilcilerinin katılımı ile gerçekleşecek açık oturumda, yarı yapılandırılmış bir tartışma ortamı oluşturulması hedefleniyor. Bu yolla alandaki geçmiş ve güncel vakalar aracılığıyla problemlerin tespit edilmesi, ortaklaşan ihtiyaçların belirlenmesi ve geleceğe dair niyetlerin birlikte oluşturulması amaçlanıyor.

“Çember” yöntemi ile her dinleyicinin konuşmasına fırsat verecek olan oturum; sanat yayıncılığı, yazarlığı ve eleştirmenliği konusuna, sanat yayınları ve platformlarının arşiv sorununa, içerik ve hafızanın geleceğe aktarımı meselesine yönelik tartışmaların gerçekleşeceği bir buluşma olarak planlanıyor.

Bor Sanat hakkında

Kültür-sanat faaliyetlerini bilgi ve eğitim ışığında yürüten Bor Sanat, sanatın ve sanatçının daha geniş kitlelerce benimsenmesi, tanınması, öğrenilmesi ve bilinmesini amaçlıyor. Bu topraklarda anlatılmaya değer kıymetli hikâyeleri yaşatacak, kültürel mirasa dair farkındalık yaratacak projelerini gelecek vizyonuna ekleyerek çalışmalarına devam ediyor. Sanat eğitimine katkı sağlama felsefesiyle, Bor Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Cem Hancan’ın sanata olan tutkusu, yıllar içerisinde edindiği sanat koleksiyonunun bir sonucu olarak yola başlayan Bor Sanat; sergiler, konuk sanatçı programları, eğitim ve konuşma serileriyle dikkat çekiyor.

İletişim:

https://www.borsanat.com.tr

[email protected]

Yorum yapın