Sümeyra Güzel’in yazdığı, Gökçe Yavaş Önal’ın resimlediği Ben Bu Problemleri Çatır Çatır Çözerim, 10 ve üzeri yaş grubu için Tudem Yayınları etiketiyle yayımlandı.
Tanıtım bülteninden
Problem deyip geçmeyin sakın!
Namı ta Uzakdoğu’ya kadar ulaşarak Çincede ve Korecede yayımlanan Bir Matematik Hikâyesi kitabının yaratıcısı Sümeyra Güzel, şimdi de zihinlerde şimşekler çaktıranproblemlerin peşine düşüyor.
Ben Bu Problemleri Çatır Çatır Çözerim ile okurlarını sözcüklerin ardına saklanmış sayıların gizemini keşfe çıkaran yazar; kaleme aldığı kısa öykülerin arasına ”itinayla” yerleştirdiği problemler yoluyla, matematiğin günlük hayatımızdaki yerine de vurgu yapıyor.
Problem çözerken izlenmesi gereken aşamaların nasıl uygulanacağını ufak ipuçları eşliğinde gösteren kitap, mizahtan beslenen eğlenceli üslubuyla bu alanda hazırlanmış tüm kılavuz eserlerden ayrışıyor.
Okuduğunuz problemler uzadıkça sayılar üstünüze üstünüze mi geliyor? Çözdüğünüz problemlerin sonucu hep yanlış mı çıkıyor?
Belki de sorun sizde değil, izlediğiniz yoldadır…
Problemlere dair içinizde büyüttüğünüz tüm endişe ve önyargıları bir kenara bırakın; çünkü artık, karşınıza çıkan tüm problemleri ÇATIR ÇATIR çözmenize yardımcı olacak bir başucu kitabınız var!
Ben Bu Problemleri Çatır Çatır Çözerim sayesinde problemleri çok daha iyi kavrayacak, problemlerin içinde yer alan küçük ipuçlarını çözüm aşamasında kullanmayı öğrenecek, analitik düşünmenin ve sonuç odaklı çalışmanın inceliklerini keşfedeceksiniz. Üstüne bir de, okul yaşamına ayna tutan gülmece öyküler okumanın keyfine varacaksınız!
Sümeyra Güzel, matematiğin korkulacak bir ders olmadığını göstermek için çıktığı serüvende yine elini taşın altına koyuyor ve çocukların problemler karşısında özgüvenli bir yaklaşım sergileyebilmeleri için çok kıymetli bilgiler paylaşıyor.
Yazar hakkında
Sümeyra Güzel, 1985 yılında Aydının Söke ilçesinde doğdu. 2007 yılında Abant İzzet Baysal Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümünden mezun oldu. Uludağ Üniversitesinde yüksek lisansını tamamladı. Aynı üniversitede doktora eğitimine devam eden Güzel, Bursa’da bir ortaokulda öğretmenlik yapıyor. Öğrencilik yıllarında hayalini kurduğu matematik öğretmenliğini sürdürmenin mutluluğuyla, çocuklarda korkulu rüya hâline gelen matematik dersine karşı oluşan negatif bakış açısını değiştirmeyi hedefliyor. Matematik adına yazılmamış, çocuklar için yapılmamış yeni fikirler için çok heyecanlı. Akıllı, düşünebilen çocuklar yetiştirmek için matematikle yapılacak çok şey olduğunu düşünüyor.
edebiyathaber.net (1 Nisan 2022)