Burcu Ünsal, çocuklar için yazdığı ilk macera dizisi “Gizli Kapı”yla Can Çocuk Yayınları’nda

Eylül 14, 2024

Burcu Ünsal, çocuklar için yazdığı ilk macera dizisi “Gizli Kapı”yla Can Çocuk Yayınları’nda

Burcu Ünsal’ın Gizli Kapı serisinin ilk kitabı Karabasan Ormanı Can Çocuk Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Biri Şu Sayıları Toplasın kitabıyla sevilen yazar Burcu Ünsal, okurlarını Karabasan Ormanı‘yla soluksuz bir yolculuğa davet ediyor.

Ahmet ve kardeşi Ufuk, yaz tatilinde babaannelerinin evine giderler. Olaysız ama bir o kadar da arkadaşsız geçen günlerden birinde Ahmet, yakınlardaki terk edilmiş köşkte gizli bir kapı keşfeder. Bu kapı onu masal kahramanlarıyla dolu bambaşka bir diyara götürecektir. Ahmet bu şaşırtıcı, büyüleyici yolculukları başta gizli tutmaya kararlıdır. Ancak sihri kim kontrol edebilmiş? Kardeşi Ufuk, öte diyarın padişahı tarafından tutsak edilince, Ahmet ve arkadaşları için zamana karşı yarış başlar. Hakkında türlü efsaneler anlatılan Karabasan Ormanı’nı geçebilecek, Florazar’ın çıkışını bulabilecek, onları adım adım takip eden siyahlı adamı atlatabilecekler midir?

 ‘Vay canına! Tam hayal ettiğim gibi!’ dedi Özge arabayı görünce. Çünkü bu sefer binecekleri araba çok daha genişti, karşılıklı oturacak yerleri vardı ve her yanı kapalıydı. Arabada orta yaşlı bir kadın daha vardı. Kucağındaki bebek ağlamaktan kıpkırmızı kesilmişti. Ahmet kadının yanına sıkıştı. Özge ve Keloğlan da onların karşısına oturdu. ‘Vay canına, resmen saraya gidiyoruz!’ dedi Keloğlan. Her zamanki gibi en kötü durumlarda bile mutlu olacak bir şey bulabiliyordu.
 

Burcu Ünsal, 1989 yılında İstanbul’da doğdu. Boğaziçi Üniversitesi, Çeviribilim Bölümü’nden mezun oldu. Yayıncılığın çeşitli alanlarında çalışan ve üreten Ünsal, çocuklar için yazmaya üniversite yıllarında yayımlanan Gizli Kapı adlı fantastik dizi ile başladı. Mizahi bir dille kaleme aldığı Biri Şu Sayıları Toplasın! (2022) kitabıyla Münih merkezli Uluslararası Gençlik Kütüphanesi’nin yayımladığı The White Ravens 2022 kataloğuna seçildi, Çince ve Korece gibi farklı dillere çevrilerek dünya çocuklarına ulaştı. Burcu Ünsal, eşi, kızı ve kedisi ile İstanbul’da oturuyor.

edebiyathaber.net (14 Eylül 2024)

Yorum yapın