“Çağdaş Sanat ve Küratörlük” seminer programının 6. dönem başvuruları açıldı

Eylül 22, 2024

“Çağdaş Sanat ve Küratörlük” seminer programının 6. dönem başvuruları açıldı

Akbank Sanat ve Açık Diyalog İstanbul, “Çağdaş Sanat ve Küratörlük” seminer programını bu yıl altıncı kez sanatseverlerle buluşturuyor. Billur Tansel’in direktörlüğünde gerçekleştirilecek program, katılımcılara küratörlük konusunda kapsamlı ve uluslararası düzeyde bir eğitim sunacak. Kasım ayında başlayacak olan seminer programına başvuru yapacak adayların, istenilen tüm belgeleri eksiksiz olarak doldurup 10 Ekim 2024’e kadar [email protected] adresine göndermeleri gerekiyor. 

Bültenden

Akbank Sanat ve Açık Diyalog İstanbul iş birliğiyle düzenlenen “Çağdaş Sanat ve Küratörlük” Seminer Programı (Curating Contemporary Art), bu yıl altıncı kez sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Billur Tansel’in direktörlüğünde yürütülecek olan program, küratörlük alanında kapsamlı ve uluslararası standartlarda bir eğitim platformu sunarak, katılımcılara hem teorik bilgi hem de pratik deneyim kazandırmayı amaçlıyor.

11 ay sürecek olan “Çağdaş Sanat ve Küratörlük” Seminer Programı, eğitim, uygulama ve araştırma odaklı bir yaklaşım ile yürütülecek. Seminerler, Türkçe ve İngilizce olarak uluslararası alanda tanınmış sanat aktörleri tarafından verilecek. Program kapsamında katılımcılar, bienaller, galeriler, müzeler ve sanat fuarları gibi çeşitli platformlar üzerine teorik dersler alırken, pratik vaka çalışmalarıyla da sanatı derinlemesine inceleme fırsatı bulacaklar.

Program katılımcılarına, sanat dünyasında deneyim kazanabilmeleri için çeşitli kurumlarda staj ve deneyim imkanları da sunulacak. Katılımcılar, seminerlerin ardından program süresince bireysel proje geliştirme atölyelerine katılarak geliştirdikleri bitirme projelerini jüriye sunacak ve jüri değerlendirmesinden başarıyla geçenler bitirme belgesi almaya hak kazanacak.

Kasım ayında başlayacak olan seminer programına başvuru yapacak adayların, istenilen tüm belgeleri eksiksiz olarak doldurup 10 Ekim 2024’e kadar [email protected] adresine göndermeleri gerekiyor. En az 6, en fazla 20 katılımcının kabul edileceği programın başvuruları jüri tarafından değerlendirilecek ve mülakat sonrasında kabul edilen katılımcılar web sitesinde duyurulacak.

Daha Fazla Bilgi ve Kayıt için:

Akbank Sanat hakkında

Türkiye’de çağdaş sanatın gelişimini desteklerken, 31 yılda her yaştan sanatseverlerle kurduğu güçlü bağ ile Akbank Sanat; yerel ve evrensel mirasın korunarak kuşaklara aktarılması hedefiyle çalışmalarına devam ediyor. Akbank Sanat’ın farklı disiplinleri bir araya getiren çağdaş ve enerjik yapısı sanat ekosisteminde yeni filizlerin beslenmesine olanak sağlarken büyüyüp olgunlaşanları da kapsıyor. ‘Değişimin hiç bitmediği yer’ olma misyonuyla yılda 700’den fazla etkinlikle sergilerden çağdaş dans gösterilerine, caz konserlerinden seminerlere, söyleşilerden çocuk atölyelerine, film gösterimlerinden çocuk tiyatro gösterilerine uzanan geniş bir yelpazede birçok farklı etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Bu yıl 34’üncü yaşını kutlayan Akbank Caz Festivali ve 20’nci yaşını kutlayan Akbank Kısa Film Festivali; her yıl sadece İstanbul’da değil, üniversite kampüslerine yayılan etkinlikleriyle tüm Türkiye’deki gençlerle bir araya geliyor. Sanatseverleri her yıl dört sergiyle buluşturan Akbank Sanat, bu yıl gençlere sergi açma imkânı sunan Akbank Günümüz Sanatçıları Ödülü Sergisi’nin 42. edisyonunu gerçekleştirmiştir.

Açık Diyalog İstanbul hakkında

Açık Diyalog Istanbul, 2015 yılının Temmuz ayında, Billur Tansel tarafından göçebe bir uluslararası çağdaş sanat projesi olarak kuruldu. Yurt içinde ve yurt dışında çeşitli kültürel etkinlikler gerçekleştirdikten sonra, 2016 senesi Ekim ayından beri İstanbul’da kurulu bir düzende çeşitli alandaki faaliyetlerini devam ettirmektedir. Şirketimiz yürüttüğü eğitim programlarının dışında, küratoryal çerçevede projeler üretmekte, gerçekleştirmekte ve sanat kurumlarına, koleksiyonerlere, sanat alanında kariyer planlayan öğrencilere, sanatçılara danışmanlık hizmetleri vermektedir. Açık Diyalog İstanbul yetişkinler için özel olarak hazırlanmış konferanslar, seminerler, paneller organize etmektedir. Kurumun, önemli misyonlarından birisi de sanatçılar, küratörler ve yazarlar arasındaki kültürlerarası diyaloğu geliştirmek, desteklemek ve uluslararası bir seviyeye taşımaktır. Açık Diyalog İstanbul ayrıca genç küratörlere, sanatçılara ve yazarlara yeni platformlar sağlarken bu alanda deneyime sahip olmayan sanat öğrencilerine de eğitim fırsatı yaratmayı amaçlamaktadır.

Yorum yapın