Çağların ve galaksilerin ötesinden zorlu bir yolculuk “Dünya’yı Kurtaran Çocuk”

Ağustos 22, 2024

Çağların ve galaksilerin ötesinden zorlu bir yolculuk “Dünya’yı Kurtaran Çocuk”

Bilgin Adalı’nın kaleme aldığı Doğan Gençsoy’un resimlediği Dünya’yı Kurtaran Çocuk, Can Çocuk tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Kitaplarında okurlarını farklı çağlarda yolculuklara çıkaran Bilgin Adalı, bu romanında gezegenimizin bugününe hem çağlar öncesinden hem de ışık yılı uzaklığında bir mesafeden bakıyor. Doğan Gençsoy’un resimleriyle canlanan kitap, okuru Dünya’nın acil eylem gerektiren meseleleri ve nedenleri üzerine düşündürüyor.

Dünya’nın geçmişinde yapılmış bir hata eğer düzeltilmezse, tüm insanlık felakete sürüklenecek. Tek çözüm yıllardır aranan seçilmişlerden birini bulmak. Peki ya bu seçilmiş kişi bir çocuksa?.. Özgür, bedeninde gezegenin kadim bilgisinin saklı olduğundan habersiz, uykusundan başka bir evrende uyandırıldı. Ondan istenen çözüm ise boyunu misliyle aşacak gibi görünüyor. Onu ve bu yolculukta tanıştığı atalarından, dedesi Komutan Akirra’yı, birlikte yürütecekleri gezegenler arası, zorlu bir mücadele bekliyor…

Tüm insanlık tarihi geçiyordu gözlerimin önünden. Sondan başa doğru. Büyük kentler… Büyük savaşlar… Anlamsız bir kin ya da hırs uğruna akıtılan kanlar. Bir ordu bir yeri kuşatırken, bir başka ordu bir başka yerde can alma peşindeydi. Ne kadar kötüydü savaşlar. Sonra soyguncuların gelip yağmaladığı köyleri gördüm. Derken görüntü değişti. Bir tek klan vardı tüm yıkımlara karşı koyabilen. Sonra barış içinde yaşayan klanları gördüm. Küçük öbekler hâlinde göçebe klanlar dolaşıyordu yeryüzünde. Görüntü yine değişti. Dinozorların çağına gelmiştim.

Bilgin Adalı:

1944 yılında Safranbolu’da doğan Bilgin Adalı‘nın çocukluğu, babasının görevi nedeniyle Antalya, Mersin ve Alanya’da geçti. İlk şiir ve öykü denemeleri, o lise çağındayken, Kıbrıs’ta yayımlanan Beşparmak dergisinde ve Mersin’de arkadaşlarıyla birlikte çıkardığı Kıyı dergisinde yayımlandı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Basın Yayın Yüksek Okulu’nda, radyo ve televizyon programcılığı alanında öğrenim gördü. 1968 yılında TRT’de çalışmaya başlayan ve bu kurumun ilk yönetmenlerinden biri olan Adalı, 1976’ya kadar TRT Ankara Televizyonu’nda Kurtuluş Savaşı’nı, Atatürk’ü ve Atatürk Devrimleri’ni konu alan belgesel filmler, kültür ve sanat programları, çocuk ve gençlik programları hazırladı. Belgesel senaryolarının yanında, çocuklar için çok sayıda kitap yazdı. Özellikle tarihi, bilimi, buluşları temel aldığı kurgularıyla çok sevilen Bilgin Adalı 29 Eylül 2012’de yaşama veda etse de kitaplarında geçmişin izini sürüp geleceğin hayalini kuran düşünceli ve oyunbaz sesiyle çocukların ‘Bilgin Amca’sı olmayı hep sürdürecek.

edebiyathaber.net (22 Ağustos 2024)

Yorum yapın