Başar Başarır’dan Mustafa Çevikdoğan’a, Tanizaki’den Hüseyin Rahmi Gürpınar’a birçok başlıktan yeni kitap ekim ayında Can Yayınları etiketiyle okurlarla buluşuyor.
Tanıtım bülteninden
Güney Amerika ve dünya edebiyatının kült yazarı Jorge Luis Borges, Can Yayınları’nın birbirinden önemli isimlerle dolu yazar listesine katılıyor. Sonsuzluğun Tarihi, Alçaklığın Evrensel Tarihi ve Atlas çok yakında!
Başar Başarır: Dolunay İki Gece Sürer
Ona bir şans ver. Dolunay bile iki gece sürer…
Yunus Nadi Roman Ödüllü Başar Başarır yeni romanıyla okurları 2000’li yılların başına götürüyor. Parlak bir öğrenci olan Gamze ile babası emekli öğretmen İhsan Sami Bey arasındaki çatışma, Gamze’nin bir Yunan gencinin peşinde Girit’e gitmesiyle iyice şiddetlenir. Dolunay İki Gece Sürer hüsranların diri umutlara, zıtlıkların muhabbete, çılgınlıkların da hayırlara vesile olduğu, “ters köşe”lerle dolu muzip, hınzır, capcanlı bir roman.
Mustafa Çevikdoğan: Geçecek Zaman
Hüzünlü, huzursuz edici ve uçarı.
Geçecek Zaman huzursuz dünyalar kuruyor okurun gözü önünde: şifreli bulmacalar, bir ormanın derinliklerinde kurulmuş gizli bir yazarlar köyü, komşu daireye dadanmış bir orman cini. Bildiğimiz dünyaya daha çok benzeyen öykülerde bile huzursuzluğun “içevurum”unu izlemek mümkün. Bazı edebî tatların unutulmaya yüz tuttuğunu düşünüp üzülenler için Geçecek Zaman renkli müjdeler barındırıyor.
Bérengère Cournut: Taştan ve Kemikten, çev. Ekin Özlü Akseki
Etrafını sardık, seninle bir olduk.
Aniden kırılan bir buz kütlesi yüzünden ailesinden ayrı düşüp engin kutuplarda zorlu koşullar altında yolculuk eden ve yaşam savaşı veren İnuit kabilesinden genç bir kadın, aynı zamanda iç dünyasını da keşfe çıkmaya başlayacaktır. Sade ve şiirsel diliyle yerkürenin diğer ucundaki insanların gündelik yaşamını anlatan Bérengère Cournut, okurlara çok farklı bir dünya sunuyor.
Natsuko Imamura: Mor Etekli Kadın, çev. Ali Volkan Erdemir
Onu günde iki kez görmek şans, üç kez görmekse uğursuzluk getirir.
Akutagawa Ödülü’nün sahibi Mor Etekli Kadın kıskançlığın dinamikleri, işyerindeki iktidar mekanizmaları ve yalnız kadınları zayıf gören toplum gibi konuları irdelerken okuru kuralları muğlak, gerilimli bir oyuna davet ediyor.
Jun’ichirō Tanizaki: Bazıları Isırgan Sever, çev. Devrim Çetin Güven
Her böceğin ağız tadı farklıdır ama bazı böcekler ısırgan sever.
Tanizaki’nin Japonya’nın Batılılaşma sürecini ve eskiyle yeni arasındaki çatışmayı evli bir çiftin ilişkisinin üzerinden aktardığı romanı ilk kez Türkçede!
Nikolay Gogol: Müfettiş, çev. Uğur Büke
Yozlaşan bürokrasi, hiç yabancınız değil!
Resmî kurumların çatıları altında gayriresmi durumların yaşandığı hiç eskimeyen bir güldürü Müfettiş.
Hüseyin Rahmi Gürpınar: Hakka Sığındık ve Gönül Ticareti
Dev bir yazar, eşsiz bir külliyat.
Edebiyatımızın dev ismi Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın değerli eserlerini yayımlamaya devam ediyoruz.
Kısa Klasikler’de Bu Ay
Can Yayınları’nın bir çırpıda okunabilecek en çarpıcı dünya klasiklerini bir araya getiren, çağdaş illüstratörler tarafından her kitap için özel olarak çalışılmış illüstrasyonların kapağa taşındığı dizisi Kısa Klasikler serisine iki yeni kitap daha ekleniyor.
Guy de Maupassant: Toparlak, çev. Tahsin Yücel
Ancak Maupassant’ın hayal gücünün bir araya getirebileceği bir grup yolcunun portresi.
Sıradan hayatlardan sıra dışı öyküler çıkaran Maupassant her sınıftan karakteri bir araya getirerek dönemin Fransız toplumunu mercek altına alıyor.
Anton Çehov: Kara Keşiş, çev. Mehmet Özgül
Çehov’un en mistik, en sıra dışı öyküsü.
Deliliği dâhilikten ayıran ince çizgiyi aşan bir adamın hikâyesinin anlatıldığı bu öykü, Çehov’un, Tolstoy’un da övgüsünü kazanan en önemli eserlerinden biridir.
Kısa Modern’de Bu Ay
Modern dünya edebiyatından seçilmiş, bir oturuşta okunabilecek hızlı ve vurucu metinleri bir araya getiren Kısa Modern serisi de Albert Camus ve Jean- Paul Sartre’ın eserleriyle büyüyor.
Albert Camus / Yaratma Tehlikesi, çev. Alper Bakım
Jean-Paul Sartre / Bir Yöneticinin Çocukluğu, çev. Eray Canberk
Toplumu şekillendirenler, kendini arayanlar.
Camus’den Nobel Ödülü alırken yaptığı konuşmayı da içeren, toplumun şekillenmesinde sanatçının rolü üzerine bir deneme; Sartre’dan kendini bulmak için kendi varlığını reddederek, bile isteye kaybolan bir adamın hikâyesi bu ay Kısa Modern’de.
edebiyathaber.net (4 Ekim 2021)