Çetin Altan’ın adının Kadıköy’de yaşadığı sokağa verilmesi için kampanya başlatıldı

Ağustos 23, 2024

Çetin Altan’ın adının Kadıköy’de yaşadığı sokağa verilmesi için kampanya başlatıldı

22 Ekim 2015’te, 88 yaşında hayatını kaybeden gazeteci ve yazar Çetin Altan’ın adının Kadıköy’de yaşadığı sokağa verilmesi için gazeteci ve hukukçu Adnan Ekinci tarafından Change.org’da bir imza kampanyası başlatıldı.

Bültenden

2015 yılında 88 yaşında hayatını kaybeden gazeteci ve yazar Çetin Altan’ın adının İstanbul Kadıköy’de yaşadığı sokağa verilmesi talebiyle Change.org’da bir imza kampanyası başlatıldı. Kampanya bugüne dek bine yakın kişinin desteğini aldı.

Kampanyayı başlatan gazeteci ve hukukçu Adnan Ekinci, şu anda adı Kemal Salih Sel sokak olan ve Göztepe semtinde yer alan sokağa Çetin Altan Sokak adı verilmesini talep etmesinin nedenini şu şekilde açıklıyor: “Çünkü şu anda sokağın ismi olan Kemal Salih Sel o sokakta doğmadı, orda yaşamadı. Çetin Altan’ın o sokakta doğması ve yaşaması dışında siyasal, kültürel bağlamda Türkiye’nin özne kişiliklerinden olması ve yazar, eleştirmen ve tiyatro yazarı olma gibi özelliklerinin sokağa adının verilmesi ona olan borcumuzdur, ödeyelim”

Çetin Altan’ın oğlu gazeteci yazar Mehmet Altan da X üzerinden kampanyaya destek verdi. Yazar Ümit Kıvanç da kampanyayı destekleyen kişiler arasında yer aldı.

Çetin Altan kimdir?

Çetin Altan (1927-2015), Türk gazeteci, yazar, siyasetçi ve oyun yazarıdır. Türkiye’nin en önemli entelektüellerinden biri olarak kabul edilir. Gazetecilik kariyerine 1940’ların sonunda başlayan Altan, çeşitli gazete ve dergilerde köşe yazarlığı yaptı. Oğulları Ahmet Altan ve Mehmet Altan da tanınmış gazeteci ve yazarlardır.

Kampanya: Change.org/CetinAltanSokagi adresinde 

Change.org Türkiye Hakkında

Change.org Türkiye, insanların değişim talepleri için imza kampanyası başlatabildiği, ücretsiz ve herkese açık bir platform. Dünyanın en büyük imza kampanyası platformu Change.org, kampanya başlatan kişilere sürekli gelişen kampanya araçları sunarak, gerektiğinde iletişim ve strateji konusunda yardımcı olarak, değişime önayak olan hareketleri destekliyor. Türkiye’de 2012 yılından beri faaliyet gösteren Change.org, Vakfa ait ve kâr amacı gütmeyen bir sosyal fayda şirketi (B-Corp) olarak faaliyetlerini sürdürüyor. Tüm gelirini bireysel desteklerden elde eden Change.org Türkiye ve yürütülen kampanyalar hakkında daha detaylı bilgi almak için www.change.org adresini ziyaret edebilirsiniz.

Yorum yapın