Ben Hubbard’ın dünyanın farklı yerlerindeki çevre aktivistlerinin öykülerini anlattığı Eko Öyküler – Önemsemeye Cüret Edenelere Dinozor Genç tarafından Gökçe Alper’in çevirisiyle yayımlandı.
Tanıtım bülteninden:
Ben Hubbard’ın, Greta Thunberg’den Hayrettin Karaca’ya, tüm dünyaya ilham olan 20 çevre aktivistinin hikâyelerini kaleme aldığı kitabı Eko Öyküler – Önemsemeye Cüret Edenlere, Dinozor Genç’ten çıktı! Türkiye baskısına özel olarak Hayrettin Karaca’nın öyküsünün de yer aldığı Eko Öyküler, önemseyen ve bu uğurda hayatlarını, itibarlarını tehlikeye atmaya cesaret eden eko kahramanların hayatını, verdikleri mücadeleleri, başından geçenleri anlatırken “İlham Al” bölümleriyle de okurlara çevreye duyarlı olma ve iklim değişikliğine karşı mücadele konusunda öneriler de sunuyor. Berat Pekmezci’nin resimlediği kitapta ayrıca önemli STK’ların internet sitelerinin bağlantıları ve küçük bir sözlük de okurları bekliyor.
Ayrıntı Yayınları’nın ilk gençlik kitapları markası Dinozor Genç’in okurlarla buluşturduğu Eko Öyküler, genç okurların olduğu kadar yetişkinlerin de dikkatini çekecek, hem eğlenceli hem de önemli bir çalışma. New York Times İstanbul Bürosu şefi, gazeteci yazar Ben Hubbard’ın kaleme aldığı, Berat Pekmezci’nin resimlediği Eko Öyküler, ekolojik kürenin parçalanmasını durdurmak için savaşan aktivistlerden bazılarının mücadelelerini anlatırken iklim değişikliği krizine karşı bir şeyler yapabilmek için hâlâ umut olduğuna da değiniyor. Kitapta sırasıyla Greta Thunberg, Chico Mendes, Isatou Ceesay, Shōzō Tanaka, Dr. Helen Caldicott, Pablo Fajardo ve Luis Yanza, Dr. Jane Goodall, Von Hernandez, Saalumarada Thimmakka, Jacques-Yves Cousteau, Julia Hill, Ken Saro-Wiwa, Brianna Fruean, GaylordNelson, Berta Cáceres, Hayrettin Karaca, Dr. Wangarĩ Maathai, Rachel Carson, SörDavid Attenborough ile Melati ve Isabel Wijsen’in hikâyeleri okurları bekliyor.
Eko Öyküler, önemsemeye cüret eden ve bunun için herkese ilham olan 20 aktivistle tanıştırıyor bizleri. İlk çevreciden, kendini güçlü bir şekilde ifade edebilen bir sonraki nesil çevrecilere kadar, gezegenimizin geleceği için mücadele eden bu isimler bizleri de cüret etmeye davet ediyor. Çağımızın en önemli sorununa karşı harekete geçmek ve Dünya üzerindeki yaşamın geleceği için adım atmaya ne dersin?
edebiyathaber.net (14 Şubat 2024)