Charles Dickens’ın ölümsüz eseri İki Şehrin Hikâyesi, Mundi Çocuk’ta

Temmuz 19, 2024

Charles Dickens’ın ölümsüz eseri İki Şehrin Hikâyesi, Mundi Çocuk’ta

İngiliz yazınının önde gelen ismi Charles Dickens’ın Paris ve Londra’da geçen sürükleyici bir macerayı anlattığı İki Şehrin Hikâyesi, Mundi Çocuk etiketiyle raflarda. Dickens’ın yıllara meydan okuyan bu ölümsüz eseriyle, çocuk okurlar tarihin en önemli dönemlerinden birine, Fransız Devrimi’ne tanıklık edecek.

Tanıtım metninden

Charles Dickens’ın, Fransız Devrimi sırasında Paris ve Londra’da geçen sürükleyici bir macerayı anlattığı kitabı İki Şehrin Hikâyesi, temmuz ayında çocuk okurlarla buluşuyor.

8 yaş ve üzeri çocuklara hitap eden bu yıllara meydan okuyan eser; aile, cesaret, fedakârlık gibi temaları işlerken aynı zamanda dönemin acımasız toplumsal koşullarını da gözler önüne seriyor.

İki Şehrin Hikâyesi ile tarihin en önemli dönemlerinden birine Fransız Devrimi’ne tanıklık edecek olan çocuklar, Paris ve Londra arasında maceralı bir yolculuğa çıkacak.

Yazar hakkında

Charles Dickens, 1812’de İngiltere’nin Portsmouth kentinde doğdu. Babası hapse düşünce okuldan ayrılıp bir fabrikada çalışmak zorunda kaldı. Bu dönemde işçi sınıfının yaşamını ve sıkıntılarını yakından tanıma fırsatı buldu. Babası dönünce eğitimini tamamladı. Önce bir avukatla, sonra liberal bir gazetede çalıştı. Mister Pickwick’in Serüvenleri (1837) adlı ilk romanı çok tutuldu. Ardından gelen Oliver Twist önce yayın yönetmenliğini üstlendiği bir dergide tefrika edildi. Bunu Nicholas Nickleby, Antikacı Dükkânı ve Martin Chuzzlewit izledi. Bir Noel Şarkısı (1843) olağanüstü bir başarı elde etti. Dombey ve Oğlu, Dickens’ın romancılığında bir dönüm noktası oldu. David Copperfield’da, toplumsal sorunlardan çok kendi deneyimlerine ağırlık veren Dickens, İki Şehrin Hikâyesi ve Büyük Umutlar’la zirveye çıktı. Dickens’ın yapıtları, gerçekçi biçemin, düzyazı ustalığının, mizahi bir dehanın ve benzersiz edebî karakterlerin en önemli örnekleri olarak değerlendirildi. Dickens, 1870’te Chatham yakınlarında Gad’s Hill’deki kır evinde öldü.

Seda Sevinç, 1992’de doğdu. Lisesinde İngilizce öğrenim gördü. 2015’te Hacettepe Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun oldu. Telif hakları üzerine çalıştı. Marmara Üniversitesi Gazetecilik Anabilim Dalı Yayıncılık Yönetimi Bölümü’nü “Türkiye’de Çeviri Yayıncılığı ve Telif Hakları” başlıklı yüksek lisans teziyle bitirdi. Editör ve çevirmen olarak çalışmaktadır.

Yorum yapın