Çince’den dilimize kazandırılan iki kitap Çinli yayıncıların katılımıyla İstanbul’da tanıtıldı

Eylül 26, 2024

Çince’den dilimize kazandırılan iki kitap Çinli yayıncıların katılımıyla İstanbul’da tanıtıldı

Tohum Yayıncılık bünyesindeki Ayrıkotu Kitap, Çin’in en büyük yayınevlerinden biri olan Guangdong Publishing Group’u yazarlar, çevirmenler, kitap kulüpleri, bloggerlar ve edebiyat çevresinden isimlerle, Penguen Kitabevi’nin Suadiye şubesinde ağırladı.

Ayrıkotu Kitap Genel Yayın Yönetmeni Aytaç Timur’un açılış konuşmasını yaptığı gecede, Guangdong Publishing Group’un Genel Müdür Yardımcısı Xu Yongbo ve Chen Binjie’nin konuşmalarıyla devam etti. Yaptıkları sunumlarla Çin kültürü ve yazın dünyası hakkında geniş bilgiler sundular.

Xu Yongbo,  “Bugün İstanbul’da bu iki eseri yayınlamak da harika bir şey. Umarız bu iki eser, meslektaşlarımıza ve okurlarımıza Çin edebiyatının seçkin örneklerini sunmamıza vesile olur. Bu iki eser, Çin’in eski Kültür Bakanı ve ünlü yazar Wang Meng ile Çin’in en çok satan kadın yazarlarından biri olan Li Juan tarafından yazılmıştır. Bu eserler, son zamanlarda yayınevimiz tarafından yayımlanan edebi şaheserlerdir ve Çinli okurlar tarafından çok sevilmektedir. Aynı şekilde, bu eserlerin Türkiye’de de büyük beğeni toplayacağına, geniş bir kitleye ulaşacağına ve iki ülke arasındaki kültürel alışverişin önemli bir taşıyıcısı olacağına inanıyoruz.

Sadece yeni kitaplar yayımlamakla kalmıyor, aynı zamanda kitaplar aracılığıyla dostluklar kurmayı da umuyoruz. Yayınevleri ile daha fazla iş birliği yapmayı, telif hakları ticareti, kitap yayıncılığı ve uluslararası kültürel alışveriş gibi alanlarda daha derin ve kapsamlı iş birlikleri geliştirmeyi umuyoruz. Amacımız, Çin ve Türkiye arasındaki kültürel alışveriş için bir köprü kurmaktır. Grubumuz, yayıncılık alanında faaliyet gösteren bir devlet kültür şirketidir. Son beş yıldır Çin’in en güçlü 30 kültür kuruluşu arasında yer alıyoruz ve Çin’deki yayıncılık sektöründe ilk 10’da bulunuyoruz. Güçlü rekabet gücüne, sosyal etkiye ve sürdürülebilir gelişme kapasitesine sahibiz.”

edebiyathaber.net (26 Eylül 2024)

Yorum yapın