Çıngıraklı Sokak, Antakya’da çocuk ve gençlik kütüphanesi açtı

Ağustos 24, 2024

Çıngıraklı Sokak, Antakya’da çocuk ve gençlik kütüphanesi açtı

Aylık şiir gazetesi Çıngıraklı Sokak, geleneksel gazete-okur buluşmasını ağustosta Antakya Defne’de bir çocuk ve gençlik kütüphanesi açılışıyla yaptı.

2023 yılının ilk ayında yayın yaşamına başlayan gazete, ilk sayısından bugüne şiiri yaşamla buluşturmak için toplumsal çalışmalara da imza atıyor. Gazete bu kapsamda Antakya Defne Gültepe Mahallesi Ahşap Evler’de bir çocuk ve gençlik kütüphanesi kurdu.

Çıngıraklı Sokak Çocuk ve Gençlik  Kütüphanesi, 6 Şubat büyük yıkımında büyük yara alan Antakyalı çocukların eğitimi kapsamında önemli bir işlev görecek.

Kütüphane açılışı için yapılan törende konuşan gazetenin yayın yönetmeni Mustafa Köz, şunları söyledi: “Büyük yıkımda büyük yaralar alan Antakyalıların acıları bizim de acımız oldu. Çıngıraklı Sokak, daha önce çocuklarla atölye çalışmaları yapmak üzere geldi  Antakya’ya, şimdi de kütüphane açılışı için buradayız. Bu kütüphane sadece kitapları değil, çocukları da buluşturacak. Burası bir yaşam alanına dönüşecek herkes için. Kitabın hem gelenek hem gelecek olduğunu biliyoruz. Çocuklar da geleneği geleceğe bağlayan kitaplarla burada daha mutlu olacak.”

Kütüphanenin oluşumunda büyük emeği geçen Antakya tarihi üzerine yazan, araştırmacı yazar Mehmet Karasu, konuşmasında kitabın çocuklar için önemine değindikten sonra yine Antakyalı yazarlardan Hikmet Güzel, Antakya üzerine bir şiirini okudu. Kütüphane açılışı için şehre gelen öykücü Cafer Hergünsel ise “Bu kitaplar her çocuk için bir küçük ateştir, bu küçük ateşlerin kıvılcımlarından Antakya’da yeni bilim  insanları, sanatçılar yetişecektir.” dedi. Açılışı Nebihe Karasu sundu.

Kütüphane, her gün  Defne halkının ve minik okurların ziyaretine açık olacak. 

edebiyathaber.net (24 Ağustos 2024)

Yorum yapın