Esra Aylin Akalın ve Mine Topal’ın çocuklar için yazdığı “Ottoloyo – Truva Atı Doludizgin” Yitik Ülke Yayınları etiketiyle yayımlandı.
Tanıtım bülteninden
Hiç düşündünüz mü? Çocuklarımız tarihlerini kitap sayfalarında geçen kalıp cümlelerden öğrenmek yerine keyifli bir hikaye ile öğrenseydi, olayları daha doğru yorumlar mıydı? Farklı bakış açıları yakalayabilirler miydi? Sosyal bilgiler, tarih, coğrafya derslerini keyifsiz saatler gibi görmek yerine tarihin derinliklerinde kaybolup, harita üzerinde karış karış ülkelerini öğrenmenin tadına varabilirler miydi?
Ottoloyo kitap serisi ile birer tarih kurdu olmasalar bile, tarihin keyifli yanını keşfedecekler. Bizim Kafadarlar ve Ottolar ile Türkiye’yi dolaşırken, bölgeleri, şehirleri, tarihimiz için önemlerini, kültürel değerlerimizi öğrenecekler, tarihi mirasımızın değerini anlayacaklar.
Serinin ilk kitabı Ottoloyo – Truva Atı Doludizgin, sakin başlayan bir yaz tatilinin gizem dolu bir maceraya dönüşünün hikayesi. OttoDON gezegeninden Dünya’ya, 4 çocuğun Heybeliada’daki ağaç evine, ışınlanan 4 Otto, çocuklarla güçlerini birleştirip ipuçlarını takip ederek gezegenlerinin kayıp lideri UluOtto’yu arıyorlar. Bu heyecanlı, eğlenceli ve gizemli macera sırasında ipuçlarının onları götürdüğü tarihi ve turistik noktaları da farkına varmadan tanımış oluyorlar. Serinin ilk kitabı Marmara bölgesinde geçiyor. Acaba Uluotto’yu bulabilecekler mi?
Kitaptaki illüstrasyonlar Duygu Tong’a ait.
Aaa bu arada Ottoloyo OttoDONca “merhaba” demek. O zaman eğlenceye ve maceraya “Ottoloyo”!
Web sitesi: www.ottoloyo.com
Facebook: https://www.facebook.com/ottoloyokitap
Instagram: https://www.instagram.com/ottoloyo/
Yazarlar Hakkında:
Mine Topal
E-posta: [email protected]
Lisedeyken en büyük hayalim mimar olmaktı. Üniversite sınavı kapıya dayandığında ablamın ısrarlarına koca bir sene dayanmış olmama rağmen, sınavdan bir gece önce tercih listemden bir okulu silip yerine İTÜ İşletme Mühendisliği bölümünü nasıl olup da yazdığımı hala ben de anlamıyorum. Ama Eylül ayı gelip çattığında puanım yettiği halde İTÜ Mimarlık Fakültesi yerine İTÜ İşletme Mühendisliği binasının yolunu tuttum. Belki kader, belki değil… Ama 19 senedir başka bir işletme mühendisi ile evliyim ve iki oğlum var.
Çalıştım hem de çooook çalıştım. Uzun süre pazarlama alanında dirsek çürüttükten sonra sevgili eşim yurtdışında çalışmaya karar verince bir de baktım çoluk çombalak İngiltere’deyiz ve ben hem bir ev hanımı hem de tam zamanlı bir anneyim. Yeni bir hayata uyum sağlama bocalamaları ardından kaçınılmaz bu değişikliği kendim için bir fırsata çevirmeye karar verdim. Uzun süredir hayalini kurduğum “çocuklarla evde kaliteli vakit geçirmek” için öneriler sunmayı planladığım TeraziLastikCimnastik isimli bloğuhayata geçirdim. Ayrıca WorkingMother Türkiye dergisinin bloğunda ve Milliyet Blog’da yazılar yazmaya başladım. Derken çocuk kitapları yazma konusunda 9 aylık bir sertifika programını tamamladım. Türkiye’ye döndükten sonra Esra ile birlikte Okus Pokus Freelance Metin Yazarlığı şirketini sürdürürken çocuklara yönelik fantastik, keyifli, heyecan dolu bir kitap serisi yazmaya başladık. Yine aynı dönemde Eylül 2013’ten Mart 2014’e kadar Marmara Sanat Akademisi’nde Senaryo Yazarlığı kursuna devam ettik.
Esra Aylin Akalın
E-posta: [email protected]
10 yılı aşkın 2 farklı firmada pazarlama konusunda çalıştıktan ve ikinci çocuğum doğduktan sonra, kardeşimle birlikte bir anaokulu işletmeye başladık. Evet, ben de üniversitede eğitimini aldığı meslekte çalışmayanlardanım! Zira öyle olsaydı Boğaziçi Üniversitesi ekonomi mezunu olarak, finans alanında hesaplar kitaplar yapıyor olurdum.
Önceleri yazmaya, hikayeler anlatmaya olan tutkumu kendi çocuklarım ve anaokulumuza devam eden çocuklarla tatmin etmeye çalıştım. Sonra mizah ağırlıklı yazılarım ve şiirlerim bulunan, yetişkinlere yönelik kakarakikiri isimli bloğumu hayata geçirdim. Kendi çocuklarımız için kurgulayıp anlattığımız hikayeleri, daha fazla çocuğa ulaştırma düşüncesiyle Mine ile Ottoloyo serisinin çalışmaları içerisine girdik. Ve tabii bir de yazmadan duramadığımız için,Okus Pokus metin yazarlığı işine. Yine Mine ile Eylül 2013’ten Mart 2014’e kadar Marmara Sanat Akademisi’nde Senaryo Yazarlığı kurslarına katıldık.
“Ottoloyo” çok hevesle ve heyecanla yola çıktığımız bir seri. Ama ilk göz ağrılarımdan bahsetmezsem olmaz: Kadın Mektupları Üçlemesi İmza: Kızın, İmza: Karın ve İmza:Ben kitapları. Aynı zamanda sosyal sorumluluk projesi olan ve telif geliri farklı derneklere bağışlanan bu kolektifkitapların fikir annelerinden ve hazırlayan ekiptenim.
edebiyathaber.net (4 Ekim 2016)