Cem Gürdeniz’den denizcilik terimleri sözlüğü

Haziran 29, 2024

Cem Gürdeniz’den denizcilik terimleri sözlüğü

Cem Gürdeniz’in Türkçe-İngilizce ve İngilizce-Türkçe Denizcilik Terimleri Cep Sözlüğü adlı kitabı Kırmızı Kedi Yayınevi tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Denizcilik alanında önemli çalışmalara imza atan Amiral Cem Gürdeniz, “Türkçe-İngilizce ve İngilizce-Türkçe Denizcilik Terimleri Cep Sözlüğü” adlı güncel çalışmasını yayınladı. Denizcilik sektörü ile ilgilenenler için önemli bir kaynak olan bu sözlük, Türkçe ve İngilizce olmak üzere iki farklı dilde de denizcilik terimlerini içeriyor.

Denizcilik terminolojisi ile ilgili sorun yaşayanlar için özel terimlerin açıklamalarını sunan sözlük, bu alanda ortaya çıkan hatalara karşı güvenilir bir referans kaynağı oluyor. 

Denizcilik eğitimine katkı sağlıyor!

Cem Gürdeniz’in hazırladığı sözlük, denizcilik sektörü ile ilgili çelişkili ve yanlış bilgilere netlik kazandırırken bu alanda eğitim gören öğrencilerle birlikte ayıca denizcilikle ilgilenen amatörler için de önemli bir eğitim kaynağı oluyor. İçeriğinde 5000 kelime bulunan sözlük, denizcilik alanında uluslararası yayınları takip etme ve öğrenme konusunda büyük kolaylık sunarken pratik bir referans kaynağı olarak da ele alınıyor.

Aynı zamanda sözlük, taşınabilir boyutlarıyla araştırma yaparken hızlıca başvurulabilecek pratik bir kaynak oluyor. Kapsamlı bir içeriğe sahip olan çalışma, Gürdeniz’in denizcilik alanındaki geniş bilgi birikiminin ve tecrübesinin bir sonucu olarak ortaya çıktı.

Cem Gürdeniz:

1958 yılında İstanbul’da doğan Cem Gürdeniz, 1979’da Deniz Harp Okulundan mezun oldu. Denizcilik alanında çeşitli görevlerde bulunan Gürdeniz, Amiral rütbesine yükseldi ve görev süresi boyunca denizcilik stratejileri, donanma ve mavi vatan temaları ile ilgilendi. 2016-2021 arasında Koç Üniversitesi Denizcilik Forumu (KÜDENFOR) Kurucu Direktörü olan Cem Gürdeniz, “Yeni Deniz Mecmuası”nda yazar ve genel yayın yönetmeni olarak görev aldı. Emekliliğinin ardından bilgi birikimini kitaplara aktaran Gürdeniz’in denizcilik, donanma ve mavi vatan temalarında ondan fazla eseri çıkmıştır.

edebiyathaber.net (29 Haziran 2024)

Yorum yapın