Dinozor Çocuk’tan hayal gücünü ve duygu dünyasını zenginleştiren kitaplarla bir yaz seçkisi

Ağustos 23, 2024

Dinozor Çocuk’tan hayal gücünü ve duygu dünyasını zenginleştiren kitaplarla bir yaz seçkisi

Ayrıntı Yayınları’nın çocuk kitapları markası Dinozor Çocuk, minik okurların hem hayal gücünü hem de duygu dünyasını zenginleştiren, ufkunu açan kitaplarının yer aldığı bir yaz seçkisi öneriyor! Birbirinden eğlenceli hikâyeleri ve rengârenk çizimleriyle Babaanne Göçmen Kuş’tan Kartpostallar, Çınar’ın Festival Günlüğü, Efsane Maceralar ve Hayalci Deniz’in Maceraları, seyahat etmeyi, dünyayı keşfetmeyi ve yeni kültürler tanımayı odağına alıyor. Seçkide ayrıca Kuzey edebiyatının büyük ismi Tove Jansson’un hayaller, umutlar, sevgi bağları, dostluklar etrafında şekillenen ve Mumi Vadisi’nin muhteşem atmosferinde geçen macera dolu hikâyelerini anlatan kitaplarından Künüf’ü Kim Teselli Edecek?, Sonra Ne Oldu Dersin? ve Tehlikeli Yolculuk yer alıyor.

Babaanne Göçmen Kuş’tan Kartlar

Yazar: Anna Härmälä / Resimleyen: Anna Härmälä / Çevirmen: Zeynep Tamer

Merhaba!

Çok seyahat ederim ve kartpostal göndermeyi severim. Dünyanın farklı yerlerinden torunum Cıvıl’a yazdığım kartpostalları okumak ister misin?

Resimlere bakarak belki nerede olduğumu tahmin edebilirsin.

Babaanne Göçmen Kuş

Çınar’ın Festival Günlüğü

Yazar: Hazal Uzuner / Resimleyen: Özlem Isıyel Yalçınkaya

Çınar başında kasket şapkası, çok sevdiği kırmızı topu (diğer adıyla arkadaş mıknatısı) ve yanından hiç ayırmadığı sırt çantasıyla artık tam bir gezgindi.

Katıldığı ilk festival olan Hıdırellez’de öyle çok eğlenmişti ki, dünyanın diğer tüm festivallerine de katılmak istedi ve macera da böylece başladı. Gemi kaptanı olan babasının son seferinde, annesi ve babasıyla birlikte kendini dünyanın her yerindeki festivallerde eğlenirken buldu Çınar. Kasketi, kırmızı topu ve tabii ki artık ülkelerden hatıra olarak aldığı rozetlerle dolu olan sırt çantasıyla birlikte…

Efsane Maceralar

Yazar: Sam Sedgman / İllüstrasyon: Sam Brewster / Çevirmen: Oğuzhan Şenocak

Dünya’nın 12 Muhteşem Tren Rotasını Keşfedin!

Dünya çapında bir maceraya hazır mısın? Seni alıp Kuzey Kutbu’ndan Güney Pasifik’e, Silikon Vadisi’nden Afrika Savanalarına ve daha nice yerlere götürecek olan dünyanın en büyüleyici demiryollarında bir tura ne dersin?

Modern şehirleri, antik tapınakları, vahşi hayvanları ve lezzetli yemekleri keşfet. Yüksek köprülerden geç ve yerel halkla festivalleri kutla. Tüm bunlara ve daha fazlasına trenler sayesinde tanıklık edebilirsin.

Ödüllü yazar Sam Sedgman’in kaleminden çıkan Efsane Maceralar, mühendislik harikaları ve demiryollarının ulusların kaderini sonsuza dek nasıl değiştirdiğini ve tren yolculuklarının hepimizi nasıl birbirimize bağladığını ortaya seriyor.

Haydi! Geç koltuğa ve keşfedeceklerin için hazır ol.

Hayalci Deniz’in Maceraları

Yazar: Gülen Güler / Resimleyen: Sevinç Altan

Kurabiyeler, limonatalar, çekişmeli oyunlar ve en çok da hayallerin peşinde dünya gezileri. Deniz ve arkadaşları her buluşmalarında, ya resim yaparken, ya bir ağacın altında oyun oynarken ya da keyifli bir sohbete dalmışken bir anda kendilerini Dünya’nın çeşitli ülkelerinde buluyor, gittikleri ülkede festivallere katılıyor ve orada tanıştıkları yeni arkadaşlarıyla yepyeni maceraların içine düşüyorlar. Onları bu festivallere taşıyan kimi zaman küçük bir kiraz ağacı, kimi zaman da gözümüzü dikip bakamadığımız güçlü güneş ışınları, kimi zaman ise duydukları bir iki kelime oluyordu.

Hindistan, İrlanda, Japonya, Nepal, Moğolistan, Peru, Fas, Çin ve Türkiye’de neşeli, şenlikli ve serüven dolu festivalleri kaleme alan Gülen Güler’in hikâyesi, Hayalci Deniz’in Maceraları Sevinç Altan’ın cıvıl cıvıl çizimleriyle hayat buluyor.

Künüf’ü Kim Teselli Edecek?

Yazar:Tove Jansson / Resimleyen: Tove Jansson / Çevirmen: Ali Arda

Yalnız ve çekingen bir çocuğun büyülü bir masalı…

Künüf, Mumi Vadisi’nin neşeli sakinlerini izlerken, ne aralarına karışacak kadar cesur nede arkadaş edinecek kadar konuşkandır. Ama herkesi kabuğundan çıkaracak biri vardır bu dünyada. Künüf de kendini teselli edecek birini ararken karşısına yardıma ihtiyaç duyan bir arkadaş çıkarmıştır hayat…

Sonra Ne Oldu Dersin?

Yazar:Tove Jansson / Resimleyen: Tove Jansson / Çevirmen: Ali Arda

Bir yaz günü, akşam üzeri saat beşti. Minik Mumiş sütçüden çıkıp evin yoluna düştü. Elinde bir güğüm vardı süt dolu. Ürkütücüydü, uzundu evin yolu. Karanlık köşelerinden ormanın uğultusu ve ıslığı duyuluyordu rüzgârın. Karanlıkta yakın mı yakın.

Sonra ne oldu dersin?

Tehlikeli Yolculuk

Yazar:Tove Jansson / Resimleyen: Tove Jansson / Çevirmen: Ali Arda

Bazen yuvaya giden yol, çok tuhaf bir serüvenden geçebilir…

“Hemen eve dönüyorum” diye bağırdı, “hem de koşarak!” “Ama biryandan da kal diyor gönlüm. Kendini maceraya bırak.”

edebiyathaber.net (23 Ağustos 2024)

Yorum yapın