Diyarbakır Eğitimi İzleme ve Reform Girişimi, 29 Aralık günü “Diyarbakır’da Edebiyat Öğretimi” başlığı adı altında bir etkinlik düzenleyecek. Etkinlikte kentteki edebiyat öğretimi tartışılacak, söyleşilerin yanı sıra imza günü de olacak.
Diyarbakır Eğitimi İzleme ve Reform Girişimi (DİERG) “Diyarbakır’da Edebiyat Öğretimi” başlığı adı altında bir etkinlik düzenleyecek.
DİERG’in 29 Aralık Cumartesi günü “DİERG Mercek” adı ile düzenleyeceği etkinlikte kentteki ilk, ortaokul, lise öğretmenleri ile öğretim elemanları Diyarbakır’da edebiyat öğretimini tartışacak.
Oturumlarda ele alınacak bazı başlıklar şöyle:
- Öğrencilerin yazma potansiyeli en çok hangi kademede ortaya çıkıyor ve en çok hangi kademede ket vuruluyor?
- Edebi metin ve mısra yazan öğrenciler nasıl tespit ediliyor; onlar için neler yapılıyor, neler yapılamıyor, neden yapılamıyor ve nasıl yapılabilir?
- Ailelerin öğrencinin edebi metin yazma denemelerine yaklaşımları nasıl?
Etkinliğe esin kaynağı da olan “Bir Dükkânı Beklemek” isimli öykü kitabının yazarı Uğur Nazlıcan bir söyleşide bulunacak ve kitabını imzalayacak.
“Ayna Çarpması” ve “Sarı Kahkaha” öykü kitaplarının yazarı Murat Özyaşar’ın edebiyatı üzerine de Engin Ceylan, “Hazan Deneyimi ve Murat Özyaşar” başlıklı bir konuşma yapacak.
Yine etkinlikte Cihan Ülsen, Murat Özyaşar, Abdullah Aren Çelik ve Uğur Nazlıcan “Edebiyatın Talebeleri” adlı bir söyleşi gerçekleştirecek.
Tarihi Deve Hamamı’nda yapılacak olan etkinlik 11.00-17.00 saatleri arasında.
DİERG hakkında
DİERG, okul öncesinden üniversiteye dek süregelen ve eğitim öğretimde her branşın, her sınıfın, lisansüstü ve yaşam boyu öğrenimin yaşadığı sorunların tespit edilmesi, izlenmesi, araştırılması, değerlendirilmesi; notlar, raporlar hazırlanması; paneller, çalıştaylarla özel ve genel konuların irdelenmesi; sorunlara çözüm yollarının aranması, olumlu süreçlerin ve sonuçlarının her okula taşınması amacıyla kuruldu.
Kanıta dayalı nitelikli veriler yardımıyla öğrenci ve öğretmenlerin okul yaşantılarını, bu yaşantıya yaklaşımlarını, etkilenişlerini belirlemek ve tartışmak; öğretmenlere kuramsal, pratik destekler sunmak; eğitimin her bir bileşeni içinde ve bileşenler arasında yapıcı, ılımlı diyalog sağlamak; nitelikli eğitimle öğrencinin ve toplumun gelişimine katkıda bulunmayı hedeflemektedir.
Kaynak: Gazete Karınca (28 Aralık 2018)