Dünya Kız Çocukları Günü sergisi Basın Müzesi’nde açılıyor

Ekim 6, 2024

Dünya Kız Çocukları Günü sergisi Basın Müzesi’nde açılıyor

Bugüne kadar dünyanın dört bir yanından 9.000’e yakın sanatçıyı ve eserlerini buluşturan Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması  “11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü” için karikatür arşivinden özel bir sergi hazırladı. Bu özel sergi 7 Ekim Pazartesi günü Basın Müzesi’nde sanatseverlerle buluşuyor.

Bültenden

Aydın Doğan Vakfı tarafından düzenlenen ve otoritelerce “Dünyanın bir numaralı karikatür yarışması” olarak nitelendirilen Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması, bugüne kadar dünyanın dört bir yanından 9.000’e yakın sanatçıyı ve eserlerini bir araya getirdi.

Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nın arşivinden hazırlanan bu özel sergi, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü özelinde kız çocuklarının haklarına, eşitlik mücadelesine, karşılaştıkları engellere odaklanıyor.

Sergide, kız çocuklarının bilim ve sanat yoluyla güçlenmeleri; kaliteli eğitimin önemi, liderlikleri, eşit hak ve fırsatlara sahip olmalarının önemine değinen karikatürler yer almaktadır. Sergi 7-25 Ekim tarihleri arasında Basın Müzesi’nde gezilebilir.

Yorum yapın