Torben Kuhlmann’ın çocuklara yazıp resimlediği “Armstrong”, Su Akaydın çevirisiyle Uçan Fil tarafından yayımlandı.
Tanıtım bülteninden
Bir fare için küçük, insanlık içinse büyük bir adım!
Uzun zaman önce, minik bir fare merak ve tutkuyla gökyüzünü gözlemliyordu. Derken bir gün uçmayı öğrendi ve yola çıktı. Peki sonra neler oldu?
Torben Kuhlmann, bu kitabında Ay’a yolculuğu minik ve meraklı bir fare üzerinden gerçekçi resimlerle anlatıyor. Kendi evinden Ay’ı teleskopla gözlemleyen minik bir fare, oraya gitmeyi kafasına koyuyor ve kendine hem uzay kıyafeti hem de uzay mekiği hazırlamak üzere kolları sıvıyor. Bunları yaparken zaman zaman başarısız oluyor, karşısına zorluklar çıkıyor, kimse başarabileceğine inanmıyor ama o asla pes etmiyor ve sonunda Ay’a ayak basıyor.
Çocuklara merak ve araştırma duygusu aşılayan bu kitap, onlara uzay ve tarihteki önemli bilim insanları hakkında bilgiler de veriyor.
Nefes kesici çizimlerle dolu bu hikâye, hayallerimizi gerçekleştirmek için kararlı olup asla pes etmememiz gerektiğini anlatırken, bir yandan da uzay tarihinin en önemli anlarına tanık olmamızı sağlıyor.
“Bir önceki kitabı Lindbergh gibi, Kuhlmann’ın bu kitabı da muhteşem. Her sayfası olağanüstü bir hayal gücüyle çizilmiş (farenin ilginç uzay kıyafeti, çalar saatten kendine uzay gemisi yapması vs.) ve NASA’ya yakışır uzay görselleriyle dolu. Bu macerayla birlikte Kuhlmann hayranlarının sayısının artacağı kesin.”
-Publishers Weekly
Torben Kuhlman, 1982‘de doğdu. Hamburg Uygulamalı Bilimler Akademisi‘nde (HAW) ağırlıklı olarak kitap resimleme olmak üzere illüstrasyon ve iletişim tasarımı eğitimi aldı. Eğitimini 2012 yılının Haziran ayında, Lindbergh – Uçan Bir Farenin Macera Dolu Hikâyesi isimli çocuk kitabıyla tamamladı. Lindbergh kısa sürede çoksatanlar listesine girdi ve tüm dünyada 20’den fazla dile çevrildi. Kuhlmann 2014 yılında Köstebek Şehri adlı kitabını yayımladı ve bu kitap da çok ilgi gördü. Kuhlmann fikir zenginliğini, özellikle sıra dışı buluşlara karşı duyduğu çocuksu tutkuya ve heyecan verici havacılık tarihine gösterdiği ilgiye borçludur.
edebiyathaber.net (10 Mart 2020)