Durma Çabala hareketinin öncüsü, tüketim hastalığına neşter vuruyor

Eylül 2, 2021

Durma Çabala hareketinin öncüsü, tüketim hastalığına neşter vuruyor

Selen Baranoğlu’nun “Sınırları Aşmak” adlı kitabı Doğan Kitap etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

“Dünyanın tüm alışveriş merkezleri cebimizde geziyoruz artık. Bir kredi kartı ve bir akıllı telefonla, istediğimiz an istediğimiz her şeye ulaşabiliyoruz. Peki bunun sonucunda ne oluyor? Çok basit; hastalanıyoruz. Bunun adı da aşırı tüketim hastalığı ve bana kalırsa günümüzdeki en tehlikeli hastalık boyutuna çoktan geldi bile. Fakat çoğumuz bu tehlikenin henüz farkına varamadık.”

Tüketim kültürünün perisi, tükettikçe özel olacağımızı fısıldıyor kulağımıza, “imaj her şeydir” diyor. Daha özel, daha güzel, daha güçlü, daha ayrıcalıklı olmak için tüketiyoruz; vitrinlerin, neonların göz alıcı ışıltısında birörnek renklere büründüğümüzü fark etmiyoruz bile… Tükettikçe mutsuzlaşıyoruz, sosyal medyadaki aksimiz tam tersini söylese de… Yalnız kendimizi değil, doğayı, tekmil canlıları da yok ediyoruz.

Durma Çabala hareketinin öncüsü Selen Baranoğlu, aşırı tüketim hastalığının teşhis ve tedavi yöntemlerini sunduğu bu kitapta, hem bireysel hem küresel anlamda iyileşmenin reçetesini veriyor.

Tadımlık>>>

Yazar hakkında

Selen Baranoğlu, 1983 yılının Nisan ayında Adana’da dünyaya geldi. Anadolu Öğretmen Lisesi’nden sonra ODTÜ Eğitim Fakültesi, Yabancı Dil Eğitimi Bölümü’nden mezun oldu. Ardından yine ODTÜ’de İngiliz Edebiyatı Bölümü’nde yüksek lisansını tamamladı. İki çocuk annesi olan Baranoğlu, bir yandan akademisyenlik mesleğini sürdürürken bir yandan da yazdığı kitaplarla yazarlık kariyerine devam etmektedir. İlk kitabı Basit ve Mutlu Yaşam ile okurlarına sade, üretken ve keyifli bir yaşamın kapılarını araladıktan sonra Bana Bi Sade kitabıyla okurlarını bilinçli tüketimle tanıştırdı. Gerek sosyal medyada gerek kitaplarında insanın eşya ile ilişkisi üzerine duran Selen Baranoğlu, çocuklar için de Okyanusu Gezen Kırmızı ve Sıkıntı Yok kitaplarını yazdı.Bilinçli tüketim, sadeleşme ve sürdürülebilirlik konularında eğitim ve seminerler veren yazar, bireysel çabayı toplumsal iyileşmenin en önemli etmenlerinden biri olarak görüyor ve başlattığı Durma Çabala hareketi ile insanları toplumdan uzak tutan ve bireyselliğe hapseden bir kişisel gelişim yerine, insanı da toplumun bir parçası olarak gören bir yaklaşımı savunuyor.

edebiyathaber.net (2 Eylül 2021)

Yorum yapın