İki aylık kültür ve edebiyat dergisi Ecinniler, Mayıs-Haziran 2022 (15.) sayısını yayımladı.
Tanıtım bülteninden:
Ecinniler‘in sayısında dosyası kapsamında feminist yazının Türkçe edebiyattaki tarihsel seyri mercek altına alındı. Çağla Çinili’nin editörlüğünde hazırlanan ve “Türkçe Edebiyatta Feminist Dalga” başlığını taşıyan dosyada, Çinili’nin Onur Bütün ile gerçekleştirdiği söyleşinin yanında Pınar Özdemir, Sibel Yılmaz, Işık Sungurlar, Senem Timuroğlu, Nilay Özer, Fatma Yeşil, Melek Özlem Sezer, Özlem Öğüt Yazıcıoğlu, Betül Dünder ve Çağla Çinili’nin yazıları yer alıyor. Valeria Tentoni’nin Arjantinli edebiyatçılar Inés Acevedo, Ana Ojeda ve Jimena Néspolo ile gerçekleştirdiği söyleşiye Banu Karakaş’ın çevirisiyle yer verilirken editörün notunda şöyle denilmiş: “Geçirdiği darbeler, yaşadığı ekonomik krizler, patriarkal yapının kadınlara yaşattığı problemler ve daha birçok yönden sıkça Türkiye ile benzer olduğu söylenilen Arjantin’deki yazar kadınların söyleşisine yer vererek onlara selam göndermek istedik. Zira feminizm, ırklar ve milletler üstü bir kavramdır. Öznesi de tüm feministlerdir.”
Yeni sayının şairleri Betül Aydın, Deniz Durukan, Emel İrtem, Hatice Tarkan Doğanay, M. Utku Yeşilöz, Meryem Coşkunca, Naile Dire, Neslihan Su, Neslihan Yalman, Şeyda Üzer, Tuğçe Nur İmrat ve Zeliha B. Cenkci.
Bu sayının öykülerinin altında Aslı Kaprol, Eylem Ata Güleç, Hande Çiğdemoğlu, Janset Karavin, Saliha Samanlı ve Vildan Külahlı Tanış’ın imzaları var.
Banu Karakaş Martina Cruz’dan ve Gizem Yıldırım da Tara Skurtu’dan birer şiir çevirdiler.
Gamze Haklı Geray, Melike Belkıs Aydın ve Zeynep Hazal Sevinç kaleme aldıkları inceleme yazıları ile bu sayıya katkı sundular.
edebiyathaber.net (11 Mayıs 2022)