Edebi Sofralar’da bu haftanın konusu Necib Mahfuz’un “Başkanın Öldürüldüğü Gün” romanı

Ekim 24, 2024

Edebi Sofralar’da bu haftanın konusu Necib Mahfuz’un “Başkanın Öldürüldüğü Gün” romanı

Dünya Edebiyatı’nın en ünlü roman ve öykülerinde geçen yemek sahnelerini o kitabın ve bahsi geçen pasajın atmosferine uygun olarak canlandıran ve seyirci ile buluşturan Edebi Sofralar’da bu hafta Necib Mahfuz’un “Başkanın Öldürüldüğü Gün” romanı konuşulacak. Bu bölümde konuk ise yazar Feridun Andaç.

Kitaplarda geçen yemekleri, konunun uzmanları ile yapılan sohbetler aracılığıyla derinlemesine inceleyen Edebi Sofralar’ın üçüncü sezonunun ikinci bölümü 24 Ekim Perşembe günü saat 20:30’da TRT 2 ekranlarında izleyicilerle buluşacak.

Edebi Sofralar’da Bu Haftanın Konuğu; “Yazar Feridun Andaç”

Dünya edebiyatının en ünlü sofralarını, diorama sanatının yardımıyla yeniden tasarlayan Edebi Sofralar’da 3. sezonun 2. bölümü perşembe günü TRT 2 ekranlarında olacak.  Necib Mahfuz’un “Başkanın Öldürüldüğü Gün” romanının konuşulacağı bu bölümde konuk ise Yazar Feridun Andaç.

Projenin yönetmeni Nergiz Erbay ve diaroma sanatçısı Alper Bıçaklıoğlu’nun hayal ve gerçeklerden yola çıkarak yeniden tasarlandığı bu maketler sayesinde seyirci, eserlerde bahsi geçen sofra, yemek ve mekanlar ile daha yakın bir bağlantı kurmuş olacak.

Edebi Sofralar, her perşembe günü saat 20:30’da TRT 2 ekranlarında izleyicilerle buluşmaya devam edecek.

edebiyathaber.net (24 Ekim 2024)

Yorum yapın