Edebiyat Nöbeti 52. sayısı çıktı

Temmuz 11, 2024

Edebiyat Nöbeti 52. sayısı çıktı

Samsun /Bafra merkezli iki aylık kültür, sanat ve edebiyat dergisi olan Edebiyat Nöbeti dergisi okurlarının ve yerelden çalışanlarının katkılarıyla yayınını sürdürmeye çalışan. Derginin Turgut Çeviker temalı 52. sayısı okurlarıyla buluştu.

Tanıtım metninden

Edebiyat Nöbeti dergisinin Mayıs/Haziran 2024 sayısı Yayımlandı. Derginin bu sayısında Karikatür tarihçisi Turgut Çeviker dosya konuğu. Editörlüğünü Refik Baskın’ın yaptığı dosyada  Refik Baskın, Onat Kutlar, İrfan Yalçın, Tan Oral, Ahmet Say, Enis Batur, Semih Poroy, Semih Gümüş, Gültekin  Emre, Ahmet Özer, Sıddık Akbayır,  Refik Baskın, Levent Gönenç ve Levent Çanakçı yazılarıyla yer aldı.

Öyküleriyle Murat Akan, Mehmet Erkan, Nusret Gürgöz, Serpil Devrim, Kader Menteş Bolat, Emine Aydoğdu, Tayfun Ak  dergiye katkı sağladı.

Fatma Hatun Esen, Gültekin Emre, Nevruz Uğur, Mehmet Rüzgâr, Eray Korkmazer, Tahir Musa Ceylan, İbrahim Tığ, İbrahim İspir, Fatma Hatun Esen, Kemal Bayrakçı, Turgay Değirmenci, Aziz Nayır, Şerif Tezgörenler, Cemile Sönmez Kaya, Yusuf Ferhat şiirleriyle dergiye zenginlik kattı.

Değişik alandaki yazılarıyla Çiğdem Ülker, Necdet Arslan, M. Güner Demiray, Fatma Hatun Esen, Barış Hakan Karayavuzoğlu, İ. Ekrem Keleşoğlu, Nuri Aksakal’ ı keyifle okuyacaksınız.

Ayrıca Selma Özhan’ın öykü yazarı Meryem Gülbudak’la yaptığı röportajı okuyabilirsiniz.

Dergimizde zaman zaman bir farklılık yaratmaya çalışıyoruz. Edebiyat Nöbeti dergisinde bu sayıdan itibaren bir  “Sarı Sayfa” açtık! Siyasilerin “beyaz sayfa”sına karşı bizden de “Sarı Sayfa”! Elinizdeki 52. sayıdan itibaren bu sayfalarda bazen bir yıl dönümünü anımsayacağız/anımsatacağız. Bazen de eski bir sanat  edebiyat dergisindeki bir şiir, yazı,  görsel yer alacak yer alacak. Ya da ölüm yıldönümünde bir kültür/ sanat insanını anacağız.

Burada yer alacak  yazı ve şiirler ülkemizde yayınlanmış, ama bugün “dergiler / gazeteler mezarlığı”nda yerini almış yerel ve  ulusal basılı yayınlardan seçilecektir.İlk  yazımız 1963-1966 arasında Samsun’da 176 sayı yayımlanan Çaltı dergisinden(gazetesinden). Bir zamanlar Karadeniz köylüsünün en önemli geçim kaynağı tütün olduğu için “Sarı Sayfa” nın ilk konuğu bu “altın yaprak” tarım ürünü tütün oldu.

“Sarı Sayfa” bölümünde Ceyhun Atuf Kansu ve Oğuz Koyutürk’ün “Çaltı Gazetesi”nde 59 yıl önce yayımlanmış tütün üzerine yazdıkları yazıları okuyacaksınız.

Dergimizi bulabileceğiniz kitabevleri

ANKARA: Turhan kitabevi

İZMİR: Yakın Kitabevi (Alsancak), Pan Kitabevi

SAMSUN: Endülüs Kitabevi(İlkadım), Eflatun Kitap Kafe (Atakum)

Yorum yapın