Emmanuel Guibert’ten çarpıcı bir 2. Dünya Savaşı hikayesi

Ekim 5, 2023

Emmanuel Guibert’ten çarpıcı bir 2. Dünya Savaşı hikayesi

Emmanuel Guibert’in Alan’ın Savaşı adlı çizgi romanı Karakarga Yayınları tarafından Metin Yetkin çevirisiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Emmanuel Guibert, Alan Ingram Cope ile Ile de Ré sahillerinde tanıştığında, hayatının on iki yılını, dönemin pek çok genç Amerikalısı gibi askere alınan ve savaşmak için Avrupa’yı dolaşan bu sıra dışı ve mütevazı adama adayacağını bilmiyordu.

Emmanuel Guibert, Alan’ın yolculuğunu, bir askerin hayatını ve savaşın iniş çıkışlarını, çatışmanın şiddetinden uzakta, gerçekçi ve detaylı çizimlerle aktarıyor. Alan’ı Fransa ve Almanya’da seyahat ederken, yetişkin yaşamında belirleyici bir etkiye sahip olacak arkadaşları ve edebi dostlarıyla tanışırken takip ettiğimiz, dönemi farklı bir bakışla anlatan gerçek ve dokunaklı bir hikâye…

Emmanuel Guibert’in yazdığı/çizdiği, Metin Yetkin’in dilimize çevirdiği Alan’ın Savaşı Karakarga Yayınları’ndan çıktı.

Arka Kapak Yazısı:

İkinci Dünya Savaşı sırasında ve sonrasında genç bir Amerikalının gerçek hikâyesi…

Savaşın yıkıcılığı ve insanın her koşulda, her zorlukta, hatta siperde savaşırken bile kendisini yeniden yaratabilmesinin gücü üzerine ilham verici bir eser.

Alan Ingram Cope’un anılarından uyarlanan bu çizgi romanda, Emmanuel Guibert hem yazar hem de illüstratör kimliği ile akıllara kazınacak bir işe imza atıyor.

2. Dünya Savaşı’nın tam kalbinde, bombaların ve silahların patladığı savaş alanlarına paralel köy ve kasabalardaki günlük hayata da şahitlik ediyoruz bu gerçekçi ve lirik anlatıda.

edebiyathaber.net (5 Ekim 2023)

“Emmanuel Guibert’ten çarpıcı bir 2. Dünya Savaşı hikayesi” üzerine bir yorum

Yorum yapın