Enver Özkardeş’in ilk öykü kitabı “Buk Tarikatı” raflarda

Eylül 14, 2024

Enver Özkardeş’in ilk öykü kitabı “Buk Tarikatı” raflarda

Enver Özkardeş’in ilk öykü kitabı Buk Tarikatı Mahal Edebiyat tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Enver Özkardeş, ilk öykü kitabı Buk Tarikatı’nda uzun yıllardır üzerinde titizlikle çalıştığı öyküleriyle okurlarla buluşuyor. Bukowski’den Çehov’a, Çehov’dan Orhan Pamuk’a uzanan metinlerarası göndermelerle edebiyatın derinliklerine dalmayı vadeden bu kitap, mizah ve yergiyle harmanlanmış yeni bir dil sunuyor. Gücü arzulayanlar ile güçten zehirlenenlerin, hayal kuranlar ile hayalleri yıkanların, kural tanımayanlar ile kurallara sarılanların ve günahkâr babalar ile kaybeden çocukların öykülerini dramatize etmeden okuru gülümseterek anlatıyor. 

“O gün bütün sınıf Bukowski ile tanışmıştı. Herkes teneffüste merakla yanıma gelmiş, turun­cu kitabı incelemek için sıraya girmişti. Hakkında daha çok şey öğrenmek istiyorlardı. Cemil ile birlikte dini bir misyo­ner gibi Buk’u anlata anlata bitiremiyorduk. Birkaç kişi ciddi ciddi ilgilenmeye bile başlamıştı. Onlardan biri Hans lakaplı Hasan’dı. O da Almanya doğumlu olduğundan çabuk ısınmış­tı Bukowski’ye. Ay Yüzlü Nuri de o günden sonra yüzündeki kraterlerle dalga geçilmesine hiç aldırmıyordu artık. Bu yanı onu Bukowski’ye daha çok benzettiğinden, gurur duymaya bile başlamıştı. Kısacası herkes onda kendinden bir şeyler buluyordu.”

Buk Tarikatı kitabı ailedeki bağların çözülüşünü, toplumdaki değerlerin bozuluşunu ve bürokrasideki işleyişin çürüyüşünü anlatan öykülerden oluşuyor.

Enver Özkardeş Kimdir?

1978 yılında Adana’da doğdu. Hacettepe Üniversitesi Ankara Meslek Yüksekokulu ile Ankara Üniversitesi DTCF’den Tiyatro Tarihi ve Teorisi bölümünü bitirdi. İlk öyküsü 2013 yılında Sözcükler Dergisi’nde yayımlandı. Öyküleri Sözcükler, Öykü Gazetesi, Ecinniler, Lacivert Öykü, Kitapçı, Patika, Heceöykü, Edebiyat Haber, Parşömen Fanzin ve İshak Edebiyat gibi çeşitli edebiyat dergilerinde yayımlandı.

edebiyathaber.net (14 Eylül 2024)

Yorum yapın