Etkileyici bir Sherlock Holmes macerası okumak isteyenlere

Ağustos 21, 2024

Etkileyici bir Sherlock Holmes macerası okumak isteyenlere

Sir Arthur Conan Doyle’ın kaleme aldığı Sherlock Holmes – Altı Napolyon The Kitap Çocuk Yayınları tarafından Anıl Ceren Altunkanat çevirisiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Hem deneyimli Dedektif Bay Lestrade hem de uzman danışman Bay Sherlock Holmes aynı sonuca varmıştır. Korkunç olaylar dizisi sıradan bir suçlunun değil, bir kaçığın işidir. Başka hiçbir hikâye gerçekleri açıklayamaz.

Birisi Napolyon’un heykellerini parçalamaktadır ve polisin bunun nedenine dair hiçbir fikri yoktur. Neyse ki Holmes ve Watson yardım etmek için hazırdır. Bu birkaç küçük suçun büyük bir maceraya dönüşeceğinden habersizlerdir!

Yazar Hakkında: Sherlock Holmes’u tüm dünyaya tanıtan Sir Arthur Conan Doyle, 22 Mayıs 1859 yılında İskoçya’nın Edinburgh kentinde doğdu. Tıp eğitimi alan Arthur Conan Doyle, Batı Afrika sahillerinde gemi hekimliği yaptı.1882 yılında kendi kliniğini açan Doyle, 1885 yılında doktor unvanını aldı. Doktorluk mesleğinin yanı sıra hikâyeler de yazan Doyle, ilk kısa romanı olan Kızıl Elma’yı yazarak Sherlock Holmes’un maceralarını başlatmış oldu. Sherlock Holmes’un parlak zekâsı, olağanüstü gözlem yeteneği, hazır cevaplılığı onun çok sevilmesine ve hikâyelerinin nesilden nesile aktarılmasına neden oldu ve Arthur Conan Doyle’yi dünyaca ünlü bir yazar haline getirdi. Arthur Conan Doyle, 7 Temmuz 1930 yılında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

edebiyathaber.net (21 Ağustos 2024)

Yorum yapın