Fatma Nur Kaptanoğlu’ndan geçmişin izini süren bir roman: Babam, Ev ve Yumurta Kabuklar

Eylül 12, 2024

Fatma Nur Kaptanoğlu’ndan geçmişin izini süren bir roman: Babam, Ev ve Yumurta Kabuklar

Fatma Nur Kaptanoğlu’nun Babam, Ev ve Yumurta Kabukları adlı romanı Can Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Kendine özgü dil ve anlatımıyla dikkat çeken Fatma Nur Kaptanoğlu’nun ilk romanı Babam, Ev ve Yumurta Kabukları, Can Yayınları etiketiyle okurla buluşuyor.  

Fatma Nur Kaptanoğlu; Kaplumbağaların ÖlümüHomologlar EviAteşten Atlamak isimli öykü kitaplarından sonra ilk romanıyla okurla buluşuyor. Can Yayınları etiketiyle raflarda yerini alan Babam, Ev ve Yumurta Kabukları, geçmişin bugünü ne derece derinden sarsabileceği üzerine etkileyici bir roman.  

Roman, bir eve dönüş ve hesaplaşma hikâyesini merkezine alıyor. Üzerinden ne kadar zaman geçerse geçsin kişinin çocukluğundan, ilk gençlik yıllarından ve ilk heyecanlarından hiçbir zaman kopamayışını, Bilge’nin kendisiyle, annesiyle ve en çok da babasıyla giriştiği sessiz hesaplaşmaları son derece özgün bir dille dışa vuruyor.

Geldim. Yine. Eve dönmek çocukluğunu geçirdiğin dört duvara dönmek değil sadece, çocukluğunu oluşturan her detayı hatırlamak, o detaylar yerine konulanları hazmetmek, asla değişmeyenler için hayıflanmak, belki de üzülmek. Şimdi, çocukluğumda tahinli çöreğini çok sevdiğim fırının önünden geçerken, saatlerce oynadığım çocuk parkının oto yıkamaya dönüştüğünü fark ederken anlıyorum eve dönmenin sadece duvar yığınlarından, resimlerden, değişmeyen odalardan ibaret olmadığını

edebiyathaber.net (12 Eylül 2024)

Yorum yapın