Feridun Andaç ile online edebiyat seminerleri 9 Şubat’ta başlıyor.
Seminerlerde Amaçlanan:
Online interaktif sınıf ortamında yapılacak olan bu seminer yazar-yapıt/konu eksenli edebiyat bilgisini geliştirmek, yazar tanıma/okuma, metin çözümleme yöntemlerini öğrenmek isteyen okurlar için düzenlenmiştir.
Yazmak için gerekli olan birikimi elde edinme yolu/yordamını gösterme; üzerinde durulan yazar/yapıt/konu ekseninde düşünceleri dile getirip tartışma ortamı yaratma gene seminerlerin diğer bir amacıdır.
Yazar okumaları (haftalara göre)
- Albert Camus: Veba
- Hasan Ali Toptaş: Heba/Kuşlar Yasına Gider
- D. Salinger: Çavdar Tarlasında Çocuklar
- Dostoyevski: Suç ve Ceza, Yeraltından Notlar
- Oğuz Atay: Tutunamayanlar, Eylembilim, Günlük
- Ahmet Hamdi Tanpınar: Huzur
- Italo Calvino: Bir Kış gecesi Eğer Bir Yolcu, Görünmez Kentler
- Yaşar Kemal: ‘’Kimsecik’’ üçlemesi: Yağmurcuk Kuşu, Kale Kapısı, Kanın Sesi
Ek yazarlar:
- Leyla Erbil
- Latife Tekin
- Tolstoy
- Stendhal
- Oya Baydar
- Ferit Edgü
- Demir Özlü
- Cemil Meriç
- Kemal Tahir
Tarihler:
9 Şubat 2019 – 30 Mart 2019 arası 8 hafta boyunca Cumartesi Günleri 15:00 – 17:00 arası
Ücret:
8 hafta katılım toplam ücret 600 TL
Tek tek haftalık katılım ücreti 100 TL
Feridun Andaç hakkında
1954’te Erzurum’da doğdu. Yükseköğrenimini MÜ Eğitim Fakültesi’nde tamamladı. İÜ Edebiyat Fakültesi’nde yüksek lisans yaptı. Edebiyat ve karşılaştırmalı edebiyat dersleri verdi. İnceleme, araştırma ve deneme çalışmalarının yanı sıra yazdığı öyküleri ve gezi yazıları çeşitli dergi ve gazetelerde yayımlandı, farklı dillere tercüme edildi. Bu alanlarda yayımlanan birçok kitabı olan Andaç, üniversitelerde görev yaptı, özel kurumlarda alanı ile ilgili yöneticilik görevlerinde bulundu. 2002 yılından itibaren Dünya Kitapları’nın yayın yönetmenliğini üstlendi; edebiyat/kültür/sanat/tarih alanında ikiyüzün üzerinde özgün kitabın yayımını yaptı. Cumhuriyet, Dünya ve Birgün gazetelerinde sürekli yazılar yazan Andaç, Marmara Üniversitesi İletişim ve Güzel Sanatlar fakültelerinde “Günümüz Türk Edebiyatı” , “Kültür Tarihi”, “Eleştiri Kuramları”; Doğuş Üniversitesi’nde “Sanat Tarihi” ve “Yaratıcı Yazarlık” dersleri verdi, veriyor. Deneme, öykü, inceleme dalında bir çok ödülü olan Feridun Andaç, Attilâ İlhan Kültür Merkezi, Yazıhane&Atölye ve Ceres Atölye’de verdiği “yaratıcı yazarlık” derslerinin yanı sıra Aydınlık Gazetesi’ndeki yazılarını “Bakışım” köşesinde sürdürmekte, online dergi Edebiyat Haber’de her hafta edebiyatın gündemine dair yazmakta, yayın danışmanlığı yapmaktadır.
Online eğitimlere kayıt için www.butikglobal.com
Tel: 0 532 6010339
edebiyathaber.net (14 Ocak 2019)