Feryâl Orhon Basık’tan yaratıcı yazarlık üzerine yeni bir kılavuz: “Öykü Yazma Becerisi”

Eylül 7, 2024

Feryâl Orhon Basık’tan yaratıcı yazarlık üzerine yeni bir kılavuz: “Öykü Yazma Becerisi”

Feryâl Orhon Basık’ın “Öykü Yazma Beceresi” adlı kitabı Karakarga Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Feryâl Orhon Basık’ın, deneyimlerini paylaşarak yaratıcı yazarlık yolculuğuna ışık tuttuğu Karakarga Yayınları’ndan çıkan “Öykü Yazma Becerisi”, yazarlık serüvenine yeni başlayanlar için eşsiz bir rehber sunuyor. Kitap, öykü yazmanın inceliklerini öğrenmek ve edebi becerilerini geliştirmek isteyen herkes için pratik öneriler ve ipuçlarıyla dolu.

“Öykü Yazma Becerisi”, öykü yazmaya başlamak isteyen herkesin elinin altında bulunması gereken bir başucu kitabı. İçinde bulunan yaratıcılık, karakter oluşturma, çatışma yaratma ve olay örgüsü gibi konular, yeni başlayan yazarlara rehberlik ediyor. Ayrıca kitapta, başarılı bir öykü yazmanın aşamaları ve nasıl etkileyici anlatılar yaratılabileceğine dair önemli ipuçları yer alıyor.

Feryâl Orhon Basık, yazma yolculuğuna başlamak isteyenlere cesaret ve ilham veriyor. Bu kitabı okurken, yaratıcılığınızı keşfedecek, yazarlık becerilerinizi geliştirecek ve kendi öykülerinizi yazma yolunda adım atacaksınız.

Kitapta Yer Alan Öne Çıkan Konular:

  • İyi bir öykünün olmazsa olmazları
  • Yaratıcılığı geliştirme yolları
  • Öyküde karakter oluşturma ve çatışma yaratma
  • Anlatım stratejileri ve tema işleme
  • Betimleme, atmosfer yaratma ve sembollerle yazının derinleştirilmesi
  • Marcel Proust’un anketinden faydalanarak fikir geliştirme yöntemleri

Arka Kapak Yazısı:

Pek çok insan yazmanın doğuştan gelen bir yetenek olduğuna inanır. Tanıdığımız insanların çoğu yazmak istediğini ama beceremediklerini söyler, bunu da yeteneklerinin olmayışına bağlar. Gerçekten de çoğu kişide yazma arzusu vardır ama nasıl yazacağını, nereden başlayacağını bilemez. Yeteneksiz olduğuna peşinen inananların bilmedikleri husus, yazma yeteneğinin geliştirilebileceği gerçeğidir. Günümüzde birçok online yaratıcı yazarlık atölyesi ve dijital platformlarda yer alan, ünlü yazarların ağzından dinlediğimiz tecrübelerin aktarımı bunun en güzel sağlamasıdır.

Feryâl Orhon Basık, bu kitapla hikâye ve roman yazma ile ilgili deneyimlerini ve öğrendiklerini sizlerle paylaşıyor.

Yazar Hakkında:

Feryâl Orhon Basık, yazma tutkusunu genç yaşlarda keşfetti ve edebi yolculuğunda birçok değerli eser ortaya koydu. Yazarlık ve yaratıcı yazarlık üzerine verdiği eğitimlerle tanınan Basık, öykü ve roman yazmanın temel ilkelerini öğretmeye devam ediyor. “Öykü Yazma Becerisi” kitabıyla, bu alanda gelişmek isteyenlere rehberlik etmeyi amaçlıyor.

edebiyathaber.net (7 Eylül 2024)

Yorum yapın