“Flash Fiction” denemesi sayılabilecek öyküler

Ağustos 18, 2024

“Flash Fiction” denemesi sayılabilecek öyküler

Cem Çubukçuoğlu’nun kısa öykülerden oluşan ikinci kitabı Her şeye Rağmen, Exispress Yayınları etiketiyle raflarda yerini aldı. 

Tanıtım metninden

‘Zaval’ adlı uzun öykü kitabıyla geçtiğimiz yıl okurlarıyla buluşan H. Cem Çubukçuoğlu’nun ikinci öykü kitabı: ‘Her şeye rağmen’.
Çubukçuoğlu bu kez, 35 kısacık öyküyle çıkıyor okurlarının karşısına. Masalsı, ironik, fazlasıyla gerçekçi. Her öyküde, farklı bir insanlık haliyle, farklı yaşam gerçeklikleriyle karşılaşıyor okur. Birbirinden ilginç kısacık öyküler, ülkemizde pek az denenmiş ‘Flash Fiction’ denemeleri.  ‘Her şeye rağmen’, keyifle, tekrar tekrar okuyacağınız, okutacağınız bir öykü kitabı.

‘‘Peki, dürüst olacağım. Şunu dinle: Sokak kuşu etkisi. Duymuş muydun hiç? Bir sokak kuşu yumurtasını kırar, göğe kanat çırpar. Kanatlarından fışkıran hava, dünyanın döngüsüne dokunur. Görünmez dalgalar oluşur havada, bulutlar şiştikçe şişer. Dünyanın bir yerinde yağmurlar yağar, bolluk olur. Dünyanın öte bir yerinde sel olur, bebekler annelerinin karnında boğulur. İronik? Anlamsız? İroniyi tut, anlamı bırak. Çünkü, hayatın dişe dokunur bir anlamı  yoktur, olsaydı eğer, çok düşünen biri çıkar neyse söyler, biri de onu kamyonunun kasasına yazardı değil mi şimdiye kadar.’’

Yazar hakkında 

Cem Çubukçuoğlu, İ.Ü. İletişim Fakültesi’nde okudu. 30 yıla yakın süre, İstanbul’da pazarlama iletişiminin çeşitli alanlarında (Yazarlık, yaratıcı yönetmenlik, marka yönetmenliği…) çalıştıktan sonra emekli oldu. Yaklaşık dokuz yıldır, eşi ve Ayvalık barınağından sahiplendikleri köpekleri Badem’le Kuzey Ege’de yaşıyor.

Yorum yapın