Füsun Çetinel’in yeni romanı Son Bahçe okuyucuyla buluştu

Ağustos 20, 2024

Füsun Çetinel’in yeni romanı Son Bahçe okuyucuyla buluştu

Füsun Çetinel’in yeni romanı Son Bahçe Günışığı Kitaplığı tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Çocuk ve gençlik edebiyatının sevilen yazarı Füsun Çetinel, hızla betonlaşan mahallelere, yok olmaya yüz tutan yeşil alanlara dikkat çekiyor. İnsan ve hayvan dostu şehirlerin hayalini kurduruyor, yaşam alanlarımızın olumlu dönüşümü için ilham veriyor. Renkli kahramanların kesişen hikâyeleriyle süren roman, doğayla uyumlu kararların filizlendiği sürprizlerle dolu bir macera.

Kentsel dönüşüm sırası Zeynepler’in evine gelmiştir. En yakın arkadaşı Tunç’tan ayrılacağına üzülen Zeynep, hayalindeki parkı tasarlayarak kazandıkları yarışmaya bile sevinemez. Neyse ki, aynı mahallede uygun bir daire bulurlar. Tüm sakinleri yaşlılar olan apartmanın bahçe katı perişan haldedir, ama bakımsız bile olsa bahçesi muhteşemdir. Taşınma telaşına, dinlenme evindeki aksi albayı ziyaret ödevi eklenen iki arkadaş, mahalledeki bu son bahçeyle ilgili sinsi bir planın ortasına düşüverir…

Füsun Çetinel: İstanbul’da doğdu. Avusturya Lisesi’nden sonra, Boğaziçi Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü’nü tamamladı. Öğretmenliğin yanı sıra İngiltere’de dil okullarında görev yaptı. Yazı eğitmeni ve yazar danışmanı olarak çalışan Çetinel, çocuk ve gençlere hikâye atölyeleri düzenliyor, yurtdışında çeşitli gençlik kamplarında sosyal sorumluluk projelerinde çalışıyor. Ayasofya’nın gizemlerine tanık olan bir çocuğun öyküsünü anlattığı Ayasofya Konuştu (2015) adlı ilk çocuk romanının ardından, Almanya’dan Güney Ege kıyılarına, Antik Çağ’ın kaya mezarlarıyla ünlü Kaş’a uzanan Sırlar Yolu’nu (2016) yazdı. Çiko’nun Seçimi (2018) adlı çocuk romanında hayvan sevgisine odaklanan Çetinel, Küçük Pis Yeşil Böcek’ te (2019) köyden gelen bir çocuğun gözünden büyük kenti resmetti. Gençlere de seslenen yazarın Duvarda 3 Hafta (2017) adlı gençlik romanını, Olmayan Şeyler (2021) adlı öyküleri izledi. Küçüklere ilk resimli kitabı Kraliçe’nin Maceraları – Neşeli 3 Öykü’nün (2022) ardından, Son Bahçe (2024) adlı çocuk romanında çevresi hızla betonlaşan bir bahçeyi korumaya çalışan çocukları anlattı. Çetinel, eşiyle birlikte İstanbul’da yaşıyor; bir kızı var.

edebiyathaber.net (20 Ağustos 2024)

Yorum yapın