Gastro-edebiyat etkinlikleri başlıyor: “Boğazlar Meselesi”

Kasım 11, 2019

Gastro-edebiyat etkinlikleri başlıyor: “Boğazlar Meselesi”

CerModern bünyesinde faaliyet yürüten CafeModern’de düzenlenen ‘‘Mutfak Kitaplığı’’ isimli, gastro-edebiyat etkinlikleri dizisinin bu sezon ilki 13 Kasım Çarşamba günü 20.00’de CafeModern Şefi Ali Keser’in hazırladığı ‘‘Boğazlar Meselesi’’ teması ile gerçekleşecek.

Etkinlik Serdar Şahinkaya’nın katılımı ve sunumuyla gerçekleşecek.

Mutfak Kitaplığı etkinliği hakkında ayrıntılı bilgi ya da rezervasyon yapmak için 0312 310 00 00/140 numaralı telefondan iletişime geçilebilir.

MENÜ

MEZE TABAĞI
Yoğurtlu Ballı Çıtır Patlıcan
Anasonlu Zeytinyağlı Kereviz
Yeşil Elmalı Levrek Marin
Pırasalı Pancar Kavurma

BAŞLANGIÇ
Vişne Likorü

SALATA
Bal Kabağı Salatası

ANA YEMEK
Izgara Minekop

TATLI
Tahinli Pekmezli Sufle

Ücret: 120 TL

Bilet almak için>>>

*Bilet alanların (0312) 310 00 00/140 numarasından rezervasyon yaptırmaları rica olunur.

Kitap tanıtım bülteninden

“Umberto Eco; gerçek bir yemek yazarlığı katına ulaştığı Prag Mezarlığı romanında eski bir Latince deyimi hafifçe yerinden oynatır ve der ki: ‘Carmina dant panem’; ‘Edebiyat ve felsefe karın doyurur.’ Latince deyişin söylediği aslında tersidir. Latincede ‘Carmina non dant panem’ denir, yani ‘Edebiyat ve felsefe karın doyurmaz…’ Serdar Şahinkaya Hocam bu kitabın son taslağını gönderdiğinde aklıma hemen Eco’nun bu lafı oynatması geldi. Kitabı okudukça lezzetleri kovalamaya başladım. ‘Keyifleri göze-gönle göre düzenlemek varsa Serdar Hoca bunu çok da iyi başarmış’, dedim ilk olarak… ‘Yemekte de edebiyat ve felsefe mümkünmüş ve karın doyuruyormuş’, dedim.”

“Serdar Şahinkaya’nın kitabının adının ‘sola’ vurgu yapması da boşuna değil elbette… ‘Birlik içinde çeşitlilik; çeşitlilik içinde birlik’, dünyaya sol memesinin altındaki cevahirle bakanlar için yaşamın her alanında olduğu gibi mutfak kültürleri için de geçerlidir. Mutfak kültürlerinde -özellikle de bu kitapta anlatılanlarda- kültürü uygarlığa dönüştüren belki de bu ruh… ‘Birlik içinde çeşitlilik; çeşitlilik içinde birlik’. Birlik Anadolu mutfağını, çeşitlilik ise sayılması olanaksız yemek kültürlerini simgeliyor. Çeşitlilik birliğe katılmayı önlemiyor. Birlik ise çeşitliliği ortadan kaldırmıyor. Şahinkaya, ‘Özgüveni’ yüksek makaleler ve yemekler sunuyor bize.”

Nedim Atilla

edebiyathaber.net (11 Kasım 2019)

Yorum yapın