Girdiği evde kitap okumaya dalınca yakayı ele veren hırsızın büyülendiği kitap hangisiydi?

Ağustos 23, 2024

Girdiği evde kitap okumaya dalınca yakayı ele veren hırsızın büyülendiği kitap hangisiydi?

Sputnik Türkiye’nin haberine göre İtalya’nın başkenti Roma’da hırsızlık yapmak üzere bir eve giren kişinin kitap okumaya dalması sebebiyle ev sahibinin ihbarıyla yakalandığı belirtildi.

Roma’nın ‘Prati’ semtindeki bir evde 20 Ağustos’ta yaşanan hırsızlık girişimi, İtalyan basınına ‘Entelektüel Hırsız‘ başlıklarıyla yansıdı.

Bir kişinin, hırsızlık için girdiği evde ev sahibinin yatak odasında gördüğü bir kitaba takıldığı ve yatağın üzerinde kitabı okumaya başladıktan kısa süre sonra durumu fark eden 71 yaşındaki ev sahibinin ihbarıyla eve gelen güvenlik güçlerince yakalandığı ifade edildi.

Meydana gelen olayda hırsız çaldığı eşyaları alıp kaçma yerine teresa çıktığı ve burada aldığı kitabı okumaya başladığı belirtildi. Daha sonra eve gelen ev sahibinin kendisini görüp çığlık atması sebebiyle kaçan hırsız, olay yerinde kaçmaya çalıştı ancak etraftaki apartmanlar sakinleri tarafından yakalandı.

‘Okumaya başladım ve büyülendim’

Hırsızın yakalanmasını sağlayan kitabın Giovanni Nucci’nin geçen yıl yazdığı, Homeros’un İlyada destanını konu alan ‘Gli Dei Alle Sei‘ isimli eser olduğu belirtildi.

38 yaşındaki hırsızın polis karakolunda verdiği ifadesinde hırsızlık yaptığını reddederek şu cümleleri dile getirdi:

“O binada yaşayan biriyle randevum vardı ve manzaraya bakmak için apartman terasında bekledim. Sonra ayağım kaydı ve alt kattaki verandaya düştüm. Kendimi bir pansiyonda bulduğumu sandım ve o kitabı gördüm: Okumaya başladım ve büyülendim, çok güzeldi. Ancak hiçbir şey çalmadım.”

edebiyathaber.net (23 Ağustos 2024)

Yorum yapın