Gülhan Davarcı’nın Everest İlk Roman Ödüllü kitabı: “Sisler Dağıldığında” okuyucuyla buluştu

Ağustos 8, 2024

Gülhan Davarcı’nın Everest İlk Roman Ödüllü kitabı: “Sisler Dağıldığında” okuyucuyla buluştu

Gülhan Davarcı’nın 2023 Everest İlk Roman Ödülü’nü kazanan romanı Sisler Dağıldığında yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Roman yazarlığına 2023 Everest İlk Roman Ödülü ile güçlü bir başlangıç yapan Gülhan Davarcı’nın ödülü kazanan eseri Sisler Dağıldığında heyecanlı bir bekleyişin ardından okurlarla buluştu! Başarılı yazar, romanında, babasını kaybettikten sonra yaşadığı duygusal boşluğu ve arayışları taşıyan genç bir kızın öyküsünü ele alıyor.

Ataerkil düzeni farklı yönleriyle ele alan, nitelikli kurgusu ve dil kullanımı ile büyük övgüye mazhar olan Sisler Dağıldığında, gerçekliklerden beslenen kadın öykülerini yakından irdeleyen okurlar için yeni bir soluk ve etkileyici bir edebi eser. Kitap Everest İlk Roman Ödülü’nün yeni adayları için de etkili bir ilham kaynağı.

Gülhan DavarcıSisler Dağıldığında romanında, idolü haline getirdiği babasının ölümünden sonra büyük bir boşluğa düşen, kendinden gizlenen geçmişinin izini sürerken büyük bir iç hesaplaşmaya giren bir genç kadına ses veriyor.Davarcı, özgün, ustalıklı kurgusuyla dikkat çeken Sisler Dağıldığında ile 2023 yılı Everest İlk Roman Ödülü’nün kazananı oldu. Cemil Kavukçu’nun destek verdiği; Bahriye Çeri, Çimen Günay Erkol, Gülfem Pamuk, Irmak Zileli ve Sibel Oral’dan oluşan jüri, gerekçesini şöyle sundu: “Baba erkini deşifre etmesi, farklı biçimlerini görünür kılması, bunu yaparken güçlü bir kurgu oluşturması, dili gösteriye kaçmadan olgun ve tutumlu kullanımı, karakterin psikolojik derinliğini yansıtmadaki başarısı nedeniyle bu dosyayı ödüle değer bulduk.”“Yüzümü görünce anladı ters giden bir şeyler olduğunu, yapma, der gibi baktı gözlerime ya da bana öyle geldi. Klimanın üflediği soğuktan mı, yoksa stresten mi bilmem, omuzlarım tutulmuştu yol boyunca. İkimizin de ağzını bıçak açmıyordu. Konuşmaya başlasak kelimeler, çıkarken değdikleri her yeri cam kırıkları gibi kesecekti.”

Yazar hakkında:

Gülhan Davarcı 1984 yılında Kayseri’de doğdu, üniversite yıllarına kadar aynı şehirde yaşadı.

“Dünyaya bir kez çocukken bakarız, gerisi hatıradır”diyen Louise Glück’e inanıyor.

Çok Özel Dostlar Kulübü adlı bir öykü kitabı bulunmaktadır.

Everest İlk Roman Ödülü başvurusu için son günler!

Everest Yayınları‘nın 2006 yılından beri düzenlediği İlk Roman Yarışması‘nın bu yılki başvuruları 16 Ağustos‘a kadar devam ediyor. Yarışmayla ilgili detaylar için bu bağlantıyı tıklayabilirsiniz.

edebiyathaber.net (8 Ağustos 2024)

Yorum yapın